Mamičky, škola volá! Toto bude váš školák NAOZAJ potrebovať

Malí i väčší školáci potrebujú viac, ako len dobre vybavenú školskú tašku. Nemenej dôležité je aj vhodne zvolené oblečenie do lavíc či na krúžky.

24.08.2021 00:00
Kaufland, PR nepoužívať

V spolupráci s odborníkmi sme pre vás pripravili tipy na oblečenie, ktoré sa naozaj oplatí kúpiť, aj odporúčania, čomu sa radšej vyhnúť. Stavte na dobre kombinovateľné kúsky, ktoré nezruinujú váš rodinný rozpočet, no decká sa v ňom zároveň budú cítiť pohodlne a cool.

Na nákup sa dobre pripravte

Pred začiatkom školského roka dobre prezrite šatník, či vám niečo zo základných kúskov nechýba. Vytriediť by ste mali oblečenie, z ktorého vaše dieťa medzičasom vyrástlo a takisto kúsky, ktoré zbytočne ležia v skrini a nemajú praktické využitie.

„Budúcu školáčku alebo školáka čaká počas školských dní najmä oveľa viac samostatnosti“, hovorí skúsená pedagogička PhDr. Saskia Repčíková a dodáva: „Oblečenie by malo rešpektovať väčšie nároky na dlhšie sedenie, aj striedanie aktivít. Preto by malo byť mäkké a priedušné, z prírodných materiálov a ľahko udržiavateľné.“

Saskia Repčíková
Kaufland Saskia, PR, nepoužívať Saskia Repčíková

Myslite na počasie

Aby bolo vaše oblečenie vhodné do každého počasia, stavte na vrstvenie. Ak vašej školáčke oblečiete pod šaty napríklad tričko a doplníte ho vestičkou, zvládne v ňom chladnejšie ráno i teplé poobedie na školskom dvore. Chlapcom zase výborne poslúžia mikiny s kapucňou, ktoré si ľahko vyzlečú, keď sa pri svojich aktivitách začnú potiť.

Výbava pre športovcov

„Rodičom, ktorí plánujú prihlásiť svoje dieťa na pohybové aktivity, odporúčame ešte pred nákupom oblečenia a výbavy poradiť sa vopred s trénerom, čo bude malý športovec naozaj potrebovať“, hovorí Mgr. Matej Lichtman z BigHugGym Petržalka a dodáva: „Stavte radšej na funkčnosť a kvalitu materiálov, keďže sa vaši drobci na tréningoch určite zapotia“.

Matej Lichtman
Kaufland, PR, nepoužívať Matej Lichtman

Toto do školy nepatrí

Pri nákupe oblečenia sa skúste vyhnúť umelým materiálom, cez ktoré pokožka nedýcha, ako aj rušivým prvkom (ostré detaily, gombíky, zipsy, odznaky, flitre, perie), ktoré by mohli deti pripravovať o pozornosť na vyučovaní či ich dokonca poraniť. Drahé kúsky nechajte radšej doma, aby sa nezatrhli o lavicu, prípadne sa nezašpinili pri obede.

Kaufland, PR nepoužívať

Nákupný zoznam pre školáka:

  • pohodlná spodná bielizeň, tielka a ponožky
  • nohavice
  • džínsy
  • legíny
  • pančušky
  • šaty alebo sukňa (pre dievčatá)
  • tričká s dlhým rukávom (vzorované aj jednofarebné)
  • mikina s kapucňou alebo sveter
  • ľahká bunda, bunda do dažďa
  • tenisky/gumáky/pre­zuvky
  • športová obuv na telesnú výchovu/športové krúžky
  • športové oblečenie v dvoch verziách (tepláky a tričko)
Kaufland, PR nepoužívať

Hľadáte praktické a funkčné kúsky z kvalitných materiálov, ktoré nielen dobre sedia, ale zvládnu aj celodenné vyučovanie? „Coolovú“ módu pre malých i väčších školákov nájdete v sieti Kaufland pod značkou Hip&Hopps®. Decká budú nadšené dizajnom, rodičov zasa milo prekvapí špičková kvalita materiálov za výhodné ceny!

Kaufland, PR nepoužívať
chyba