Dopravný prostriedok, ktorý myslí na naše zdravie a životné prostredie

Fyzická nečinnosť je chorobou 21. storočia. Katastrofický pokles motorickej aktivity človeka vedie k obmedzeniu sily svalovej kontrakcie, čo má za následok porušenie funkcií tela. Ovplyvnené sú všetky hlavné vitálne systémy, ako aj muskuloskeletálny systém. Sedavý životný štýl vyvoláva inhibíciu metabolizmu a energie v tele, prívod krvi sa spomaľuje, čo vedie k nedostatočnému prísunu kyslíka do orgánov a tkanív. Vďaka tomu sa zvyšuje počet ľudí s diagnostikovanou obezitou a aterosklerózou. Vy sa tomu môžete vyhnúť.

14.06.2021 00:00
seocentrum, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Bicyklovanie je vynikajúcim spôsobom prevencie týchto a mnohých iných chorôb. Každý predsa vie, že pohyb charakterizuje život, no a s týmto ekologickým dopravným prostriedkom bude uvedenie vášho tela do chodu veľmi jednoduché, pohodlné, praktické a bezpečné aj pre okolie.

Skúste sa s nami a nasledujúcimi výhodami bicyklovania o tom v ľahkom peknom dámskom tričku s potlačou presvedčiť.

Aktivita, ktorá vám zlepší kondičku aj náladu

Informácií, ktoré musíme v práci a počas dňa spracovať je nesmierne veľa a odpočinku či fyzickej aktivity málo. Vďaka bicyklu už ale nemusíte utekať do posilňovne a trápiť svoje telo zdvíhaním ťažkých činiek. Nemusíte dokonca plánovať ani žiadne drahé dovolenky.

Aj bicyklovanie je predsa druhom cvičenia, ktoré prospieva vášmu telu i psychike. Áno, cyklistika má na naše emočné pozadie veľmi pozitívny vplyv. Táto aktivita vám navyše umožní zmeniť váš denný režim a užiť si dovolenku plnými dúškami len na dvoch kolesách.

A pri modernom elektrickom bicykli to platí dvojnásobne, pretože vaše nohy si môžu pri šliapaní do náročného kopca alebo po dlhej ceste oddýchnuť.

Účinný nástroj v boji proti sedavému životnému štýlu

Každý veľmi dobre vie, že sedavý životný štýl človeku vôbec neprospieva. Sedavému zamestnaniu sa ale v dnešnej ére online podnikania a kancelárskej práce vyhnúť nedá. Nepríjemné na tom celom je, že tým netrpí len naša chrbtica, ale aj srdce.

Z dôvodu nedostatku kyslíka a iných látok v tele existuje vysoká pravdepodobnosť vzniku obezity a aterosklerózy. Bicykel je však v boji proti sedavému životnému štýlu vynikajúcim nástrojom, pretože bez veľkej námahy uvedie do pohybu celý organizmus. A ako vieme, pri akomkoľvek aktívnom pohybe sa zvyšuje krvný obeh a telo je nasýtené kyslíkom.

Zároveň však nezabudnite, že si musíte zvoliť nielen správny bicykel, ale aj pohodlné dámske tenisky, v ktorých bude jazda na dvoch kolesách ešte pohodlnejšia.

Komfortný a bezpečný dopravný prostriedok

Vďaka bicyklu máte možnosť prekonať veľké vzdialenosti za relatívne krátky čas. Na rozdiel od turistiky nemusí cestovateľ nosiť na sebe ťažký batoh, pretože sa dá ľahko pripevniť na batožinový priestor, čím sa outdoorový nadšenec zbaví ťažkej záťaže.

A to všetko pri minimálnej záťaži, pretože tento druh dopravy je koniec koncov úplne ekologický a neznečisťuje životné prostredie. Tak sa o tom skúste presvedčiť.

chyba