NanoConcept mení nanotechnológiami aj život bežných ľudí

Skôr by ste asi čakali, že tak sofistikované technológie, akými sú tie s prívlastkom nano, budú využívané výsostne v priemysle a v profi sfére. Tam prenikli samozrejme taktiež. Ale vďaka firmám, akou je NanoConcept, sa stali aj súčasťou života bežných ľudí. Pomáhajú nám zostať v suchu či pri upratovaní.

07.05.2021 00:00
PlaCla, PR článok, reklama, nepoužívať

NanoConcept sa zameriava na oblasť chemickej technológie. Prekvapivo to znamená, že vďaka jeho produktom máme možnosť v našich domácnostiach používať menej chémie, či jej ekologickejšiu verziu. Firma sa špecializuje na ochranu povrchov. Inšpirovala sa priamo v prírode, konkrétne tzv. efektom lotosového kvetu. Je zaujímavé pozorovať, ako nádherný kvietok, ktorý vyrastie z bahna, je za chvíľku úplne suchý a čistý, pretože sa vďaka štruktúre povrchu kvetu nedokáže na ňom špina, ale ani voda udržať. A na podobnom princípe, vďaka schopnosti meniť vlastnosti látok na atomárnej (nie už iba na molekulárnej) úrovni, fungujú aj produkty NanoConcept pre použitie v domácnostiach. Poďte si nechať predstaviť niektoré z nich.

Impregnujete? Nano impregnácia je účinnejšia

Už sme sa naučili impregnovať, ale málokedy sme spokojní. S nano impregnáciou to bude určite iné. Je totiž účinnejšia než bežná, ale predovšetkým má omnoho dlhšiu životnosť. Naviac vďaka nano impregnácii textilu a kože je špina odpudzovaná tak efektívne, že trebárs impregnované bundy nemusíte prať takmer celú sezónu. Pritom zostávajú zvnútra vzdušné a fungujú ako membránové materiály. Rovnakú impregnáciu použijete na oblečenie, obuv, ale taktiež na sedaciu súpravu. Už sa nebudete musieť báť, že vám na ňu dieťa vyleje horúcu čokoládu, či návšteva víno. Nano impregnácia to zachráni.

Impregnácia aj na kameň a betón

Podobne dokáže nano impregnácia NanoConcept chrániť v dome či na záhrade. Trebárs vtáci radi pozbierajú úrodu drobného ovocia a následne ešte urobia fialové fľaky svojimi výkalmi na krásnej svetlej dlažbe. Nanoimpregnácia na betón a kameň účinne chráni porézne povrchy pred znečistením a trvalými fľakmi.

Čistá kúpeľňa takmer bez práce

Miestom, kde upratovaním strávime snáď najviac času, je kúpeľňa. Problém robí usadený vodný kameň. Bez chémie, a to pomerne agresívnej, sme sa ho až doposiaľ nevedeli zbaviť. Vďaka nanoimpregnácii kúpeľne dosiahnete ešte viac – vodný kameň sa vám nikde ani neusadí. Až rok bude účinkovať nanoimpregnácia tam, kde ju nanesiete. Okolo batérií, na batériách, na odtoku… Celý rok budete kúpeľňu upratovať len zľahka, bez náročného odstraňovania vodného kameňa.

Zázračné nanohubky

A nezabudnite ešte na jednu perfektnú pomôcku – na nanohubky. Pripomínajú tie na umývanie riadu, ale dokážu omnoho viac. Sú perfektným pomocníkom pri upratovaní, ale aj vo chvíli, keď musíte odstraňovať tak problematické znečistenie, ako sú fľaky na nábytku od fixiek či trebárs grafity na stene. Nanohubky to dokážu.

chyba