Ako dosiahnuť rozjasnenú pleť v zime?

07.12.2020 12:00

Zimné obdobie dáva našej pokožke poriadne zabrať. Nízke teploty v kombinácii s ľadovým vzduchom pleť nepríjemne vysušujú. Prinášame vám tipy a triky správnej starostlivosti o pokožku v tomto ročnom období.

Foto: PR servis
imageskincare_1_pr_clanok_reklama_nepouzivat

Zima už klope na dvere a našimi každodennými spoločníkmi sa stali dlhé kabáty, čižmy a balzam na pery. Suché a chladné zimné obdobie vysušuje a dehydratuje pleť. Následkom toho sa pokožka môže začať šúpať či praskať. Ako týmto nepríjemným vedľajším účinkom tohto nostalgického, no radostného obdobia predísť, ale aj naopak, čo môže tento stav zhoršiť nájdete v zoznamoch odporúčaných a neodporúčaných činností, vďaka ktorým bude pleť v zime zdravá a rozžiarená.

DOSIAHNUŤ KRÁSNU PLEŤ V ZIME VÁM POMÔŽU TIETO TIPY:

PITIE VODY JE CELOROČNÝ OTČENÁS

Voda je základom optimálnej hydratácie a pleťovým bunkám dodáva výživné látky. Nielenže vypĺňa pokožku, ale aj zvyšuje jej elasticitu, oneskoruje vznik známok starnutia, akými sú napríklad jemné aj výraznejšie vrásky. Pitie vody je nevyhnutným celodenným rituálom, zimu nevynímajúc.

VYBERTE SI VHODNÝ ODLIČOVAČ

Pravidelné čistenie pleti je nesmierne dôležité aj počas zimného obdobia. Neodlíčená pleť starne rýchlejšie, prehlbujú sa vrásky, upchávajú sa póry. Dennodenné čistenie pokožky ráno a večer použitím prípravku, ktorý vyhovuje vášmu typu pleti, je elementárnym predpokladom dosiahnutia zdravej a krásnej pleti. Krémový odličovač** IMAGE Skincare VITAL C hydrating facial cleanser** šetrne odstraňuje nečistoty, pričom pokožku vyživuje esenciálnymi antioxidantmi a vitamínmi, ktoré pleť počas čistenia rozjasnia.

Foto: PR servis
imageskincare_2_pr_clanok_reklama_nepouzivat

HYDRATUJTE KAŽDÝ DEŇ

Po rituáli s čistením pleti na rad prichádza nenahraditeľná hydratácia. Rovnako ako slnko, tak aj chlad a vietor pokožku vysušujú. Veľmi obľúbeným produktom pre obnovu hydratácie je VITAL C hydrating intense moisturizer, ktorý okrem vitamínu C, kyseliny hyaluronovej obsahuje aj bambucké maslo, ktoré vytvára bariéru na udržanie vlhkosti v pokožke.

Foto: PR servis
imageskincare_3_pr_clanok_reklama_nepouzivat

ODSTRÁŇTE ODUMRETÉ BUNKY POKOŽKY

Toto ročné obdobie je taktiež vhodné na začatie peelingovych procedúr, vďaka ktorým sa odstránia odumreté bunky kože. Pravidelná exfoliácia umožňuje lepšie vstrebávanie ďalších produktov do pleti, a tým aj ich účinnejšie pôsobenie a rýchlejší nástup výsledkov. Túžite po veľmi šetrnom, ale zároveň efektívnom peelingu? Vyskúšajte exfoliačný rozjasňujúci púder ILUMA intense brightening exfoliating powder z dielne kozmetickej spoločnosti IMAGE Skincare , ktorý obsahuje kokosové mlieko v prášku a enzým z tekvice.

ČOMU SA POČAS ZIMY VYVAROVAŤ:

DLHÁ HORÚCA SPRCHA

Hoci sa po dlhom zimnom dni môže horúca sprcha zdať dobrým riešením, pokožka sa vám však za ňu neodvďačí. Počas chladnejšieho obdobia si koža vytvára tenkú ochrannú vrstvu mazu, aby si udržala vlhkosť. Horúca sprcha túto ochranu zmyje, vlhkosť vyprchá a pokožka ostane zraniteľná voči nepriaznivým okolitým vplyvom.

POUŽÍVANIE MYDLA

Ako sme už spomenuli, pokožku chráni tenká vrstva mazu, ktorú mydlo odstraňuje a pokožka tak zostáva podráždená a vysušená. Netreba zabúdať, že na stave pleti sa odzrkadľuje aj životospráva, dostatočný prísun vitamínov, minerálov, ale taktiež dostatok pohybu a spánku. Aktuálne prežívame obdobie poznačené pandémiou COVID-19. Nosenie rúšok dáva našej pleti poriadne zabrať. Aj z tohto dôvodu kozmetický priemysel zaznamenal zvýšený záujem o produkty, prostriedky, či služby, ktoré nežiaduce účinky častého nosenia rúšok zmiernia. Jedným z efektných spôsobov je práve správne nastavená starostlivosť o pokožku počas daného ročného obdobia.

Foto: PR servis
imageskincare_4_pr_clanok_reklama_nepouzivat

IMAGE SKINCARE® HYDRATÁCIA, KTORÁ VÁS ROZŽIARI

Domáce ošetrenie GLOWING HYDRATION je efektívne nastavená niekoľkokroková procedúra z pohodlia domova, ktorá vráti vašu pokožku späť do života!

Jemné čistenie čistiacim prípravkom the MAX™ stem cell facial cleanser začne pokožku vyživovať extraktmi kmeňových buniek na rastlinnej báze. Po odstránení nečistôt z pleti sa aplikuje AGELESS total pure hyaluronic6 filler, ktorý zvyšuje hydratáciu, vypĺňa jemné vrásky a zjemňuje vzhľad. Trojkrokové, zato veľmi efektívne, domáce ošetrenie zakončíme aplikáciou pomarančovo voňajúcim VITAL C hydrating repair crème, vďaka ktorému bude ošetrovaná pokožka hladká, hydratovaná a žiarivá!

Neviete si vybrať vhodné prípravky? Odborníci z IMAGE Skincare Vám poradia individuálny program podľa potrieb Vašej pleti.
Pre informácie navštívte stránku www.imageskincare.sk alebo zavolajte na telefónne číslo +421 905 677 912.

chyba