Vysoká emocionálna inteligencia môže byť pre vás v ťažkých časoch tá najlepšia prevencia

Určite ste už o tom počuli, že neschopnosť zvládnuť svoje emócie a analyzovať ich môže viesť k závažným psychickým stavom. Nepríjemné zistenie, ktoré môže smerovať k rôznym chorobám tela. Sféru vašich pocitov a emócií teda nemožno podceňovať, pretože práve tie určujú v mnohých prípadoch kvalitu vášho života.

11.06.2020 00:00
seocentrum, pr článok, nepoužívať Foto:

V prípade nízkej emočnej inteligencie ale nemusíme hovoriť iba o riziku rôznych duševných porúch vrátane depresie, ale aj o základných bežných zdravotných problémoch, ako je hypertenzia alebo bolesti hlavy, ktoré nemajú jasný dôvod.

Dôsledky nestabilného emočného pozadia

Pravidelným bielením zubov a dostatočnou ústnou hygienou predchádzate mnohým zdravotným problémom. Určite sa vám ale do uší dostalo aj to, že pre mnohých z nás je hlavnou príčinou vzniku rôznych ochorení práve stres. Takéto ochorenia majú psychosomatickú povahu, preto je ich liečenie často náročné. Samozrejme, že nie vždy sú problémy, ktoré sa objavia, napríklad pri trávení, spôsobené nestabilným emočným pozadím. Úlohu emócií a pocitov však nemožno podceňovať.

Sú pravidelným a neustále prítomným spoločníkom v živote každého človeka. A od toho, ako sa človek vyrovná so svojimi emóciami, pocitmi alebo situáciami, závisí aj jeho celkový stav. Preto je veľmi dôležité riešiť úlohy a komplikácie s nadhľadom, vďaka čomu sa oveľa ľahšie potom vyhnete zbytočným problémom. A pokiaľ by bola záplava toxínov a škodlivých látok na telo príliš veľkou záťažou, môžete ho vyskúšať očistiť zdravým zeleným jačmeňom.

Foto: Tatyana Dzemileva/shutterstock.com
seocentrum, PR článok, nepoužívať

Naučte sa ovládať

Nestabilné emócie a neschopnosť ich ovládať vytvárajú vnútorné napätie a zvyšujú úzkosť. To všetko vedie k nespavosti, strate chuti do jedla alebo naopak k túžbe „zmocniť sa“ nepríjemných pocitov. Dôsledkom takéhoto deštruktívneho prístupu k sebe si môžeme nevedome privodiť celý rad chorôb. V tomto zmysle môžu byť potom naše nezvládnuté emócie rovnakým zlozvykom ako fajčenie.

Vysoká emocionálna inteligencia (EQ) je preto účinné opatrenie na prevenciu depresie a iných sprievodných chorôb. Samozrejme, ochorenie sa môže prejaviť z rôznych dôvodov, ktoré osoba nie je vždy schopná ovplyvniť. Sebakontrola a zvládanie emócií môže byť ale riešenie. Skúste si občas aj zacvičiť a pohodlné NEBBIA oblečenie pritom využiť. Už 10 minút fyzickej aktivity sa postará o lepšie mozgové kapacity.

Skúste svojim pocitom porozumieť

Čím väčšiu pozornosť a vedomie človek prejavuje pri rozpoznávaní a čítaní svojich emócií, tým lepšie porozumie celému svetu. Ale pozor, aby ste sa do skúmania moc nezamotali.

V každom prípade hrá vysoká emocionálna inteligencia dôležitú úlohu takmer v každej udalosti života a pomáha jej majiteľovi sa so všetkým lepšie vyrovnať. Preto sa trénujte a buďte v tomto smere viac vyspelejší.

chyba