Ako tematicky zariadiť detskú izbu pre chlapca aj pre dievča

Prístupov k zariaďovaniu detských izieb je v súčasnosti veľké množstvo. Môžete sa vydať cestou praktického zariadenia, klasického štýlu alebo sa rozhodnúť pre tematické dizajnové riešenie. Na čo sa pripraviť pri zariaďovaní tematickej detskej izby Vám prezradia nasledujúce riadky.

31.07.2019 11:00
Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Pri zariaďovaní tematickej izby sa musíte v prvom rade zamyslieť nad tým, akú povahu a osobnosť má Vaše dieťa. Čo ho baví, aké má koníčky, športuje? Tomu potom prispôsobte celkové vyznenie izby. Ďalšia vec, ktorú musíte premyslieť je priestor, ktorý na celú izbu máte a v neposlednom rade tiež financie.

Tematické izby bývajú obvykle o niečo drahšie a počítať musíte aj s ďalšou investíciou do nového vybavenia, až sa Vašej ratolesti v izbe prestane páčiť. Práve z tohto dôvodu je lepšie tematicky upravovať izbu skôr pomocou doplnkov a dekorácií, ktoré sa dajú postupom času vymeniť.

Izby zariadené v nejakej téme sú vhodné pre deti približne do 13 rokov, potom potrebujú už inak riešený priestor a najmä si nechcú vodiť kamarátov do indiánskeho vigvamu alebo na pirátsku loď.

Pokiaľ sa rozhodnete pre kompletné prispôsobenie sa téme, vrátane nábytku, môžete vyberať zo širokej palety dizajnov. Niektoré sú vhodné pre chlapcov a iné zase pre dievčatá, nemusíte sa však ničoho báť, vyberú si všetci.

Akú tému vybrať?

Zatiaľ čo chlapci preferujú autá, futbal, pirátov alebo námorníkov, dievčatá dávajú prednosť princeznám a tie s dobrodružnejšou povahou napríklad indiánom. Výrobcovia používajú pastelové, veselé farby, v mnohých prípadoch sú na nábytku 3D samolepky. Zadovážiť však môžete aj posteľ vo forme pretekárskeho auta alebo pirátskej lode, fantázii sa naozaj medze nekladú. Spoločným menovateľom je kvalitné vyhotovenie a použitie neškodných, certifikovaných materiálov.

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Tematická izba pre dievčatá

Dievčatá budú potrebovať priestor na oblečenie, pretože ho, ako správne parádnice, budú mať stále viac a viac. Myslieť musíte aj na skrášľovací kútik, preto nesmie chýbať toaletný stolík so zrkadlom a zásuvkami na šperky a poklady.

Často sa princeznovské izby dekorujú do ružova, ale aj keď Vaše dievčatko bude chcieť izbu celú ružovú, snažte sa ho usmerniť. Ideálne je kombinovať ružovú farbu so snehovo bielou. Izba potom bude pôsobiť jemno a romanticky.

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Nie všetky dievčatá však chcú byť princeznou, jestvujú preto aj iné témy, ktoré môžete pre svoje dievčatko vybrať. Pekne bude vyzerať izba s doplnkami inšpirovanými indiánmi alebo exotickou džungľou. Pokiaľ sa Vaša slečna zaujíma o šport, potom je inšpirácia jasná, zlaďte izbu do farieb obľúbeného klubu alebo zadovážte doplnky, ktoré korešpondujú s daným športom.

Tematická chlapčenská izba

Zariadiť tematickú izbu pre chlapca bude možno o niečo jednoduchšie, nebude v ňom toľko nábytku a chlapci si navyše moc nepotrpia na dekorácie. No aj v chlapčenskej izbe sa môžete dostatočne realizovať, posteľ v tvare pretekárskeho auta s podsvietením, pirátska loď alebo poschodový autobus, kam sa pohodlne vojdú dvaja chlapci.

Športovci zaiste ocenia izbu, kde budú doplnky inšpirované ich obľúbeným športom. Ak ešte na stenu zavesíte obrázok s ich idolom, istotne budú v siedmom nebi.

V každom prípade myslite na to, že je dôležité, aby dieťa malo dostatok priestoru na hranie aj na učenie. Preto sa snažte izbu zbytočne nezastavovať nábytkom a voľte skôr priestorovo úsporné riešenia. V súčasnosti je na trhu k dispozícii množstvo inteligentného nábytku, ktorý v sebe snúbi dômyselné priestorové riešenie s moderným a vkusným dizajnom. Veľký výber Vám ponúka, napríklad predajca kvalitného nábytku, ALDO.

chyba