Feminatal+ prináša nové trendy v starostlivosti pre ženy

Víziou a cieľom nášho tímu gynekológov Feminatal+ je prinášať nové trendy v odbornej starostlivosti pre ženy všetkých vekových kategórií. Novinkou v našom prístupe je aplikácia biologickej liečby laserom Mona Lisa Touch a uvedenie novej prírodnej kozmetiky a čajov vlastnej značky na trh.

02.04.2019 00:00
Feminatal +, PR článok, nepoužívať Foto:

Víziou a cieľom nášho tímu gynekológov Feminatal+ je prinášať nové trendy v odbornej starostlivosti pre ženy všetkých vekových kategórií. Novinkou v našom prístupe je aplikácia biologickej liečby laserom Mona Lisa Touch a uvedenie novej prírodnej kozmetiky a čajov vlastnej značky na trh.

Laserová terapia Mona Lisa Touch

Foto: PR servis
Feminatal +, PR článok, nepoužívať

Za posledných sto rokov sa predĺžil život ženy priemerne o 30 rokov. Vek nástupu menopauzy sa však v podstate nezmenil. Významne sa predĺžila doba života ženy v estrogénovom deficite – v menopauze. Toto obdobie prináša množstvo funkčných a organických zmien. Žena sa vyrovnáva s dopadom GSM syndrómu, ktorého podstatou je pokles hladiny estrogénu. Nedostatok estrogénov spôsobuje atrofiu kože vulvy a sliznice pošvy, čo je spojené s chronickou infekciou a bolesťou pri pohlavnom styku. Deficit estrogénov prehlbuje morfologické zmeny panvového dna, ktoré sú príčinou stresovej inkontinencie. Biologická liečba laserom Mona Lisa Touch ponúka jednoduché, bezbolestné a efektívne riešenie symptómov menopauzy. Pôsobením laserových lúčov sa aktivuje tvorba fibroblastov, teda buniek produkujúcich kolagénové vlákna. Dochádza k tvorbe nových krvných ciev a zlepšuje sa zásobenie tkaniva kyslíkom. Toto ošetrenie – rejuvenizácia pošvy (omladenie) naštartuje nový metabolický proces, ktorý pošvovú sliznicu vracia do pôvodného stavu pred menopauzou. Pošvová sliznica zhrubne a je odolnejšia pred infekciami. Popri laserovej terapii aplikovanej v pošve je možnosť aj ošetrenia vonkajšieho genitálu, tzv. rejuvenizácia vulvy. Zmeny kože vulvy v menoupaze vníma veľa žien ako neestetické, koža je ochabnutá a tenká. Aplikáciou laseru Mona Lisa Touch sa koža dostatočne napne, vyplní kolagénom. Vzhľad vonkajšieho genitálu sa po aplikácii laserovej terapie významne zlepší.

Laserová terapia je vhodná aj pre mladšie ženy. Častou indikáciou na ošetrenie sú strie, jazvy po epiziotómii a cisárskych rezoch. Pomocou laserovej terapie sa dajú bezbolestne a účinne odstrániť prejavy HPV infekcie, tzv. kondilómy.

Výhodou biologickej liečby laserom Mona Lisa Touch je jednoduchosť výkonu bez nutnosti celkovej anestézy, absencia bolesti, minimálny čas ošetrenia (10 minút) a po zákroku sa nevyžaduje čas na zotavenie.

Prírodná kozmetika a čaje Feminatal+

V novembri 2018 sme priniesli na trh prírodnú kozmetiku a čaje vlastnej značky Feminatal+, ako odpoveď na požiadavky zo strany našich pacientok.

Kozmetické prípravky Feminatal+ sú navrhnuté v spolupráci so skúsenými odborníkmi a v súlade s princípmi prírodnej kozmetiky. Neobsahujú silikónové deriváty a látky ropného pôvodu, syntetické farbivá a vône. Uprednostnené sú vegetariánske a vegánske suroviny z ekologického hospodárstva bez použitia chemických hnojív a postrekov. Vyrobené a naplnené sú u renomovaného slovenského výrobcu.

Spevňujúce a hydratačné telové sérum na prevenciu a redukciu strií Feminatal+ je koncentrátom biologicky aktívnych látok: obsahuje komplex stimulačných peptidov, výťažky z morských rias, vanilky a aloe vera, kyselinu hyalurónovú, vitamín E, bio skvalén, bio slnečnicový olej, bambucké a kakaové maslo a výhradne jemné prírodné silice.

Relaxačné krémové tonikum na opuchnuté a unavené nohy počas tehotenstva Feminatal+ s mierne chladivým účinkom je navrhnuté na upokojenie, úľavu a relaxáciu opuchnutých a unavených nôh počas tehotenstva. Ale nielen vtedy. Obsahuje účinnú látku aescín z pagaštana konského, výtažok z mäty piepornej a rozmarínu, slnečnicový a petržlenový olej, bambucké maslo, vitamín E a komplex ďalších kozmetických látok.

Foto: PR servis
Feminatal +, PR článok, nepoužívať

Masážny olej na oblasť hrádze Feminatal+ je navrhnutý na podporu uvoľnenia a zlepšenia poddajnosti a elasticity pokožky v oblasti hrádze (perineum – oblasť medzi konečníkom a pošvovým vchodom) na zvýšenie predpokladu pôrodu bez nutnosti nástrihu. Obsahuje slnečnicový, mandľový a konopný olej, extrakt nechtíka lekárskeho, ľubovníka, levandule, pelargónie a myrhy, ako aj zmes éterických olejov, ktoré zvláčňujú, zlepšujú prekrvenie a upokojujú.

Regeneračný balzam na pokožku pŕs a bradaviek Feminatal+ je vhodné aplikovať od posledného mesiaca tehotenstva ako súčasť prípravy na dojčenie a pokračovať po pôrode. Upokojuje, zvláčňuje a regeneruje precitlivené bradavky a celé poprsie. Vytvorená lipidová vrstva zabraňuje vysušovaniu pokožky. Výrobok obsahuje olivový olej, bambucké maslo, včelí vosk a je obohatený o nechtíkový extrakt. Prípravok je potrebné aplikovať podľa návodu.

Zvláčňujúce telové mlieko Feminatal+ je vhodné na celotelovú aplikáciu pre ženy všetkých vekových kategórií po každom sprchovaní či kúpeli. Je účinnou prevenciou proti suchej dehydratovanej prípadne až svrbiacej pokožke. Obsahuje bambucké maslo, jojobový, kokosový, slnečnicový, šípkový, marhuľový a avokádový olej, kyselinu mliečnu. Je bohatým zdrojom extraktu z plodu rakytníka a šípok, aloe vera a vitamínu E.

Jemný umývací gél na intímnu hygienu Feminatal+ Skvelou prevenciou vaginózy je pravidelná hygiena umývacím gélom na intímnu hygienu Feminatal+. Formulovaný je na báze dvoch jemných tenzidov rastlinného pôvodu: Decyl Glucoside (z kukuričnej glukózy a kokosového oleja) a Lauryl Betaine (má obdobu v cukrovej repe). Profylakticky pôsobí najmä kyselina mliečna, podporená šípkovým extraktom, výťažkom aloe vera, jojobovým olejom, pantenolom a vitamínom E.

Alternatíva prírodnej liečby prostredníctvom bylinných čajov bola vždy dôležitou súčasťou základných medicínskych postupov. Navrhnutím zmesí bylinných čajov Feminatal+ chceme zachovať tradičný náhľad na silu prírody v liečbe.

  • Almia bylinný čaj na regeneráciu pri silnej menštruácii je zmesou alchemilky, prasličky a myšochvostu.
  • Jasmína bylinný čaj na zmiernenie bolestivej menštruácie obsahuje jazmín, ktorý potláča bolesť.
  • Natali je vhodnou zmesou bylín a zázvoru pre tehotné ženy v prvom trimestri, ktoré trápia ranné nevoľnosti.
  • Mamila bylinný čaj s obsahom rasce a jastrabiny priaznivo pôsobí na tvorbu mlieka počas laktácie.
  • Mimi čaj pre deti od 6. mesiaca s obsahom ovocia a bylín, ktoré podporujú imunitu a zlepšujú trávenie.
  • Eva bylinný čaj s obsahom ďateliny, medovky a feniklu prispieva k zmierneniu príznakov menopauzy, navodzuje relaxáciu a duševnú pohodu.
Foto: PR servis
Feminatal +, PR článok, nepoužívať
chyba