Ako sa starať o vlasy počas zimy?

Zima – neľahké to obdobie po mnohých stránkach. Pre ženy je zima náročná aj z pohľadu starostlivosti o svoje vlasy, ktoré sú neustále vystavené nárazom vetra, chladnému počasiu, mrazu či snehu.

12.12.2018 00:00
Delia, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Skrátka, nič dobré pre ženy, ktoré chcú mať silné a zdravé vlasy. Človek však počasie nikdy nezmení či neovplyvní, môže sa mu len účinne prispôsobiť. Preto aj vy dámy, ak chcete mať v zime zdravé vlasy, riaďte sa niekoľkými jednoduchými radami a pôjde to. Starostlivosť o vlasy, to nie je žiadna veľká veda. Skôr treba mať potrebnú trpezlivosť a ochotu investovať do svojho zdravia a krásy. A je jasné, že na sebe samej by ste teda rozhodne šetriť nemali.

Základom kvalitný šampón

Aj počas zimy je základom starostlivosti o vlasy šampón, ktorý si vyberiete. Najprv však vy sama musíte poznať svoje vlasy. Niektoré ženy majú tzv. „normálne“ vlasy, ktoré sa nevyznačujú žiadnou špeciálnou vlastnosťou a na starostlivosť stačí normálny, bežný šampón. Potom sú tu ženy, ktoré trápia mastné vlasy, tie zase potrebujú šampóny určené špeciálne na mastné a oslabené vlasy. Základom je, aby ste si vyberali len tie kvalitné šampóny na vlasy, spĺňajúce všetky kvalitatívne nároky a kritériá. Na slovenskom trhu takých šampónov nájdete dostatok, takže veríme, že si z nich vyberiete ten najlepší. Čo sa týka periodicity umývania vlasov, tú odporúčame nemeniť, prípadne oproti letu, keď sa vlasy viac potia, možno trošku znížiť.

Kondicionéry skvelým doplnkom

Pri umývaní vlasov dochádza k poškodzovaniu tzv. kutikúl, dôležitých pre krásne a zdravé vlasy. O ich regeneráciu sa starajú kondicionéry, ktoré by nemali chýbať v kúpeľňovej výbave žiadnej ženy. Kondicionér už dnes nie je nejakým exkluzívnym doplnkom ako v minulosti, ale absolútne nevyhnutnou súčasťou starostlivosti o vlasy. A to zvlášť v zime! Pretože vlasy sú v zime vplyvom vetra, zimy a potom zase prekúrených vnútorných priestorov oslabené, namáhané a hrozí ich poškodenie. Takže vám odporúčame využiť kondicionér pri každom umývaní vlasov.

Chráňte svoje vlasy

Pre ženu nie je nič zlé, ak si počas treskúcej zimy dá na hlavu čiapku. Nemá zmysel riskovať poškodenie vlasov alebo chorobu z prechladnutia. Čiže aj pri príprave a výbere vášho účesu zvážte možnosť, že si budete musieť navliecť na hlavu čiapku. Zdravie je prvoradé a to platí aj pri starostlivosti o vaše vlasy počas zimy. Kvalitné šampóny, kondicionéry a potom ochrana vlasov – to sú prvky tej správnej starostlivosti o vlasy v čase zimných mrazov. Pokiaľ máte záujem o šampón alebo kondicionér a nemáte cestu do drogérie, môžete si tieto doplnky pohodlne zakúpiť on-line prostredníctvom internetových obchodov. Je to rýchlejšie a často dokonca aj lacnejšie.

chyba