Umývajte si zuby ako v 21. storočí!

Na každú maličkosť existuje aplikácia, moderné technológie sú všade okolo nás. Využívate ich aj na zlepšenie svojho zdravia?

21.05.2018 08:00
PHILIPS OHC SONICARE CALGARY DIAMONDCLEAN...

Ako sa vídať so zubárom čo najmenej

Áno, táto doba je uponáhľaná a chaotická, no niektoré medicínske praktiky by sme našim predkom určite nezávideli. Už sa však už doktorov obávať nemusíme – a obzvlášť nie vtedy, keď sa venujeme poctivej prevencii už doma. Medzi tých najobávanejších patria práve zubári, no vedeli ste, ako ďaleko už osobná zubná hygiena pokročila? Každý z nás by predsa prijal, ak by sa so svojím zubárom stretol akurát tak na preventívnej prehliadke. Poďme sa teda pozrieť na moderné výdobytky, ktoré nás môžu k podobnému cieľu priblížiť. O elektrických zubných kefkách často panuje predstava, že sa jedná o akúsi kefku pre lenivcov, a od tých obyčajných sa moc nelíšia. V skutočnosti sa líšia naozaj veľmi.

MONACO DIAMONDCLEAN PI 2053

Sonická technológia

Dobrým príkladom môže byť napríklad sonická technológia umývania zubov, ktorou disponuje zubná kefka Philips Sonicare DiamondClean. Využíva efektívne sonické vibrácie, ktoré premieňajú zubnú pastu na bubliny a zaháňajú ich hlboko medzi zuby a pozdĺž ďasien. Sonická kefka totiž využíva vysokú frekvenciu až 31 000 sterov za minútu, čo je pri dvojminútovom čistení ekvivalentom mesačného čistenia zubov s manuálnou kefkou. Tieto pohyby sú samozrejme veľmi šetrné, takže neublížia zubom ani ďasnám. Dokázateľne odstraňuje až 7 krát viac zubného povlaku než manuálna zubná kefka.

HX9332 1

Vhodná naozaj pre každého

Umývanie zubov môže byť úplne prirodzené a bezbolestné, aj keď máte citlivejšie zuby alebo ďasná. V takomto prípade si totiž môžete zvoliť režimy „Sensitive“ alebo „Gum Care“, pri ktorých kefka nebude dráždiť bolestivé miesta chrupu, prípadne dopraje ďasnám jemnú masáž. Režim „Clean“ je štandardom, ktorý sa postará o výnimočné každodenné čistenie, a posledné dva, „Polish“ a „White“ sú zamerané na leštenie, respektíve odstránenie nevzhľadných pigmentácií. Navyše, nepotrebujeme s ňou robiť ani silné trhané pohyby, ktorými si pri manuálnych kefkách často poraníme ďasná. V každom prípade je používanie sonickej zubnej kefky Philips Sonicare DiamondClean absolútne bezpečné aj pri strojčeku, plombách, korunkách a ochoreniach ďasien.

Ideálna na doma i na cesty

Navyše disponuje dvoma druhmi nabíjania. Prvý zabezpečuje unikátny nabíjací sklený pohár, s ktorým si môžete zároveň aj vyplachovať ústa popri čistení. Mimo domova zase využijete cestovné puzdro, ktorým je možné kefku nabíjať zo siete a prostredníctvom USB kábla. Na jedno plné nabitie naviac kefka vydrží až 3 týždne bežného používania.

Ak chcete vedieť, aký je rozdiel medzi sonickými a manuálnymi zubnými kefkami, pozrite si video.

Široké spektrum možností

Popri sonickej zubnej kefke sú však k dispozícii aj ďalšie nástroje, ktoré starostlivosť o chrup dotiahnu do dokonalosti. Prístroj na čistenie medzizubných priestorov Philips Sonicare AirFloss Ultra plne nahrádza zubnú niť, pričom funguje na báze zacieleného prúdu mikrokvapôčiek vzduchu a tekutiny na líniu ďasien a ťažko dostupné miesta. Jedno umývanie s AirFloss Ultra trvá iba 60 sekúnd, takže vás určite príliš nezdrží ani v rušné ráno. Nemusíte sa však obávať, že sú vyššie spomenuté vlastnosti len výsadou prémiových modelov. Sonickou technológiou disponuje aj model Philips Sonicare EasyClean, ktorý je dostupnejším variantom „velkého brata“, Philips Sonicare DiamondClean, aby si mohol každý zvoliť optimálne riešenie. Prejdime však k samotnej súťaži, v ktorej máte možnosť súťažiť o všetky 3 spomenuté produkty práve tu!

Vyhrajte kefku od Philips Sonicare

PHILIPS OHC SONICARE CALGARY DIAMONDCLEAN APR2016 469
chyba