6 dôvodov, prečo je partnerský vzťah pre vás zdravý

Okrem plnohodnotnej a vyváženej stravy či pohybu existuje ďalší spôsob, ako o svoje zdravie dbať. Neviete aký? No predsa stabilný partnerský vzťah!

15.05.2015 08:00
partner na urovni inzercia

Ako konkrétne partnerský vzťah vplýva na vaše zdravie?

1. Pravidelnejšia strava

Medzinárodná štúdia Partner na úrovni ukazuje, že ľudia žijúci v manželstve jedia v priemere o 15,25% pravidelnejšie. Nie je sa čomu diviť. Spoločné večere či víkendové raňajky patria k tým pekným momentom, ktoré sa dajú tráviť vo dvojici.

2. Muži sú fit a ženy spokojnejšie

Svedčí o tom aj vyhodnotenie 148 štúdií Davida a Johna Gallacherových, z ktorého vyplýva, že ženatí muži sú na tom po fyzickej stránke lepšie, pretože ženy sa viac zaujímajú o ich zdravý životný štýl.

Zadané ženy sú najmä po psychickej stránke spokojnejšie, pretože si cenia vzťah ako taký.

3. Menej bolesti

Štúdia State University of New York realizovaná na 127 tisícoch dospelých sledovala procesy v mozgoch zamilovaných ľudí a zistila, že zosobášení participanti sa menej sťažujú na bolesti hlavy či chrbta.

4. Lepší spánok

Spomínaný prieskum Partner na úrovni tiež skúmal kvalitu spánku zadaných používateľov. Títo mali v priemere až o 18% pokojnejší a kvalitnejší spánok, ako v dobe, keď boli single. Každý totiž radšej zaspáva s niekým, ako osamote. Menej tak prepadáme depresívnym myšlienkam či strachu z tmy.

5. Ľahšie zvládanie stresu

Ak máte láskyplný vzťah, v ktorom Vám je partner oporou lepšie zvládate aj stresové situácie. Doktor Athur Aron, PhD., ktorý realizoval vyššie zmienenú štúdiu k tomu dodáva: „Ak ste konfrontovaní so stresovým hormónom a máte oporu v niekom, kto Vás miluje, zvládate to lepšie.“

partner na urovni - inzercia

6. Dlhší život

Iná štúdia zistila, že riziko úmrtia je u single ľudí o 58% väčšie ako u zadaných. Je to práve vďaka vzájomnej podpore, finančným výhodám a rodine a deťom, ktoré sú oporou. Manželstvo chráni pred smrťou aj vďaka tomu, že zažehnáva pocity izolácie a osamelosti, ktorých vplyv na úmrtnosť už bol preukázaný.

Žiť v páre má skrátka množstvo výhod!

Hľadáte vážny vzťah, ale partner nikde? Vyskúšajte zoznámenie cez Partner na úrovni. Registrácia zdarma a k tomu návrhy partnerov, ktorí sa k Vám naozaj hodia.

chyba