Tajomstvo dokonalej postavy odhalené!

Už ste vyskúšala všetky diéty na svete, ale stále sa vám nedarí dosiahnuť vytúženú štíhlu postavu? Netrápte sa hladom a radšej sa riaďte našimi radami. Vďaka nim sa vám totiž podarí schudnúť natrvalo bez nežiaduceho jojo efektu!

18.04.2024 00:00
chudnutie, pr Foto:

Jedálniček je základ úspechu

Najväčšou chybou, ktorej sa dopúšťa väčšina žien pri snahe o chudnutie je, že začnú dodržiavať nejakú drastickú diétu. Také diéty sú však z dlhodobého hľadiska neudržateľné a po ich ukončení príde nechcený jojo efekt. Na začiatok skúste zo svojho jedálnička vyradiť sladkosti, tučné a vyprážané jedlá, alkohol a sladké nápoje. Dbajte na to, aby každé jedlo obsahovalo dostatok bielkovín, komplexných sacharidov a kvalitných tukov. Najviac proteínu obsahuje chudé mäso (morčacie a kuracie), mliečne výrobky, vajcia a strukoviny. Pečivo voľte radšej z celozrnnej alebo ražnej múky a zabudnite na pravidlo, že po 17. hodine sa už neje. Posledné jedlo by ste si mali dať najneskôr 2–3 hodiny pred spánkom.

Hýbte sa

Aj keď správne nastavený jedálniček tvorí 80% úspechu pri chudnutí, pohyb je tiež veľmi dôležitý. Nielen pre naše fyzické zdravie, ale aj pre psychickú pohodu. Lekári odporúčajú venovať sa denne aspoň 30 minút nejakej aktivite. Môže to byť jóga, plávanie alebo jazda na bicykli. Najvhodnejšia je však samotná chôdza a to najmä, ak máte sedavé zamestnanie. Odborníci sa zhodujú, že denne by sme mali nachodiť v rozmedzí od 8 tisíc do 10 tisíc krokov. Na spaľovanie tukového tkaniva sa odporúča aj silový tréning, ideálne 3–4 krát týždenne.

Vláknina nad zlato

Pri chudnutí je vhodné konzumovať také potraviny, ktoré obsahujú vysoké množstvo vlákniny. Vláknina, najmä tá rozpustná, totiž v žalúdku napučí a tým zväčší svoj objem. Navodí tak pocit sýtosti a vám vystačí aj menšie množstvo jedla bez pocitu hladu. Najviac vlákniny nájdete v strukovinách, ovse, celozrnnom pečive, ľanových či chia semienkach alebo v niektorých druhoch ovocia, napr. v jablku, banánoch a pod. Dospelý človek by mal za deň zjesť okolo 30 g vlákniny. Nie každý z nás je schopný toto množstvo prijať, preto je dobré doplniť vlákninu pomocou výživových doplnkov.

Revoluční pomocníci z lekárne

S chudnutím môžu pomôcť aj vhodné výživové doplnky. V lekárni sa poobzerajte po takých prípravkoch, ktoré obsahujú extrakt zeleného čaju. Ten pomáha zrýchľovať metabolizmus a spaľovanie prebytočnej energie uloženej v tukovom tkanive. Pri redukcii postavy pomáha aj púpava lekárska, ktorá odstraňuje prebytočnú vodu z organizmu. Pokiaľ sa v prípravku bude nachádzať aj opuncia, ľan, synefrín a kofeín, tak sa jedná o skutočne silného pomocníka pri boji s nechcenými kilami navyše.

odkaz
Lipoxal Body Form, pr, nepouzivat

V lekárni môžete vyskúšať napr. výživový doplnok Lipoxal UltraFit, ktorý vďaka obsahu účinných látok uľahčuje spaľovanie tukov a podporuje znižovanie hmotnosti. Zloženie Lipoxalu je novo rozšírené o extrakt púpavy lekárskej, ktorý uľahčuje detoxikáciu. Práve zadržiavanie vody môže viesť k nárastu hmotnosti, pocitom ťažkosti a únave. Navyše obsiahnutý synefrín znižuje nadmernú chuť do jedla.

Alebo dáte prednosť výživovému doplnku Lipoxal BodyForm, vo forme drinku? V jednom vrecúšku lahodného drinku prijmete rovnaké množstvo účinných látok ako predtým v 6 tabletách výživového doplnku Lipoxal UltraFit. Vrecúško stačí nasypať do cca 300 ml vody, dôkladne zamiešať a nechať asi 5 minút odstáť. Potom obsah v pohári opäť zamiešajte a vypite. Lipoxal BodyForm drink neobsahuje žiadne kalórie a je tak skvelým pomocníkom pri redukcii tukov. Drink si môžete dopriať kedykoľvek pred hlavným jedlom alebo miesto dopoludňajšej či popoludňajšej desiaty, pretože vás naozaj na dlho zasýti. Lipoxal BodyForm drink je v ponuke v lekárňach v mesačnom balení po 30 vrecúškach.

chyba