Nepodceňujte poruchy erekcie!

Čo to vlastne presne erekcia je? Ide o fyziologický jav, pri ktorom sa penis naplní krvou a stuhne, a to v okamihu, keď je muž sexuálne vzrušený. Je to nevyhnutný proces pre pohlavný styk a reprodukciu. Pevná a bezchybne fungujúca erekcia je však dôležitá predovšetkým pre zdravé sexuálne sebavedomie mužov aj prirodzenú mužskú sebaistotu.

12.04.2024 00:00
shutterstock 259619198, pr, nepouzivat Foto:

Na začiatok sa ale upokojme. Problémy s dosiahnutím a udržaním potrebnej erekcie môžu zažívať aj tí, ktorí netrpia erektilnou dysfunkciou spôsobenou niektorou zo zdravotných príčin. Bohužiaľ kvôli dnešnému hektickému životu problémy s erekciou pribúdajú. Niekedy dokonca aj vo veku, kedy by sme to vôbec nečakali.

Dočasne či dlhodobo – štatistika napovie

S občasným zlyhaním sa stretne až polovica mužskej populácie. Dlhodobými problémami s erekciou trpí približne 10 % mužov. Najčastejšie dochádza k poruchám erektilnej funkcie po štyridsiatke. Bohužiaľ ale nie je výnimočné, keď sa s poruchou stoporenia stretávajú aj muži mladší. A prečo? Medzi najčastejšie príčiny patrí predovšetkým nadmerný stres a veľký spánkový deficit. Často za zlyhanie v intímnom živote môže aj absencia pohybu či naopak nadmiera alkoholu. Mladí muži sa stretávajú s erektilnou dysfunkciou väčšinou na začiatku svojho pohlavného života, a to z dôvodu neskúsenosti a hanby. S pribúdajúcim vekom majú problémy skôr biologický základ. Problémy s erekciou môžu poukazovať napríklad na vysoký tlak, cholesterol či kolísajúce hladinu cukru.

Problém, ktorý by sa mal riešiť

Pokiaľ dochádza ku komplikáciám približne pri každom treťom sexe, jedná sa o problém, ktorý by ste mali riešiť. Neriešené sexuálne problémy totiž môžu viesť k napätiu a neistote vo vzťahu, a teda ohrozovať aj jeho stabilitu. Partnerstvo sa tu dostáva do začarovaného kruhu: muž sa uzatvára do seba a prestáva vyžadovať po žene sex. Tá kvôli tomu stráca svoje sexuálne sebavedomie. Občasný problém s erekciou tak často končí aj rozvodom. Problémy v oblasti sexuálneho zdravia majú teda ďalekosiahle následky.

Čo robiť?

Možností je niekoľko. Ako prvé asi každého napadne populárna modrá pilulka, ktorá so sebou ale nesie hneď niekoľko nevýhod:

  • je iba na lekársky predpis,
  • často má vedľajšie účinky (bolesti hlavy, búšenie srdca, tráviace problémy, bolestivú erekciu a pod.),
  • je finančne nákladná.

Okrem nej existujú na slovenskom trhu aj iné prostriedky na posilnenie erekcie. Patria medzi ne napríklad aj výživové doplnky, kvôli ktorým nemusíte navštevovať svojho lekára, utrácať horibilné sumy či sa báť o svoje zdravie. Účinnosť kvalitných prípravkov je overená klinickými štúdiami a pri správnom užívaní sa nemusíte báť ani vedľajších účinkov.

odkaz
Banner Argin Max pro muze 1650x925 SK, pr, nepouzivat

Naštartujte svoj sexuálny apetít

Dlhodobo najpredávanejším výživovým doplnkom v oblasti sexuálneho zdravia s dlhodobým účinkom je ArginMax® Forte pre mužov (zdroj IQVIA: ArginMax, výživové doplnky, lekárne SR, 2013–2022). Okrem prírodných extraktov, vitamínov a ďalších účinných látok sa vyznačuje významným množstvom obsiahnutého L-arginínu a L-citrulínu, tribulusu a crocusu. Tribulus terrestris prispieva k zlepšeniu erekcie a zvýšeniu sexuálnej túžby. Crocus sativus alebo šafran je vhodný pre stimuláciu libida a zlepšenie sexuálnej výkonnosti.

chyba