Prestáva poskytovať chrbtica vášmu telu potrebnú oporu? Vyskúšajte jej reset

Chrbtica je pre fungovanie a stabilitu nášho tela mimoriadne dôležitá, čo si často uvedomíme až v momente, keď sa v jej zabehnutom systéme objavia prvé problémy. Veľmi častou príčinou je sedavé zamestnanie, nezdravý životný štýl a nedostatok pohybu. Čo teda robiť, ak nám naša chrbtica prestane poskytovať oporu a začne protestovať?

22.08.2023 00:00
chrbtica, pr Foto:

Tu je niekoľko možných tipov a trikov na jej nenáročný reset.

Vodoliečba – regenerácia v teplej vode

Vodoliečba je technika využívajúca vlastnosti vody na liečbu a regeneráciu tela. Jednotlivé svaly aj kosti sa môžu pôsobením vysoko mineralizovanej tekutiny a jej optimálnej teploty viac uvoľniť, čo zlepšuje celkovú pohyblivosť tela.

Ak je odborná vodoliečba tela spojená aj s plávaním, máte k dispozícii jedno z najlepších cvičení pre chrbát. Vo vode posilňujete svoje telo a svaly bez zaťaženia kĺbov, čo ocenia najmä starší ľudia. Ak sú v rámci vodoliečby prítomné aj trysky, pomôcť unavenému i ubolenému telu a chrbtici môže aj masáž jemným prúdom teplej vody.

Esenciálne oleje – prírodný spôsob, ako zmierniť bolesť

Ďalším spôsobom, ako bez použitia liekov zmierniť bolesť, môžu byť aj rôzne špeciálne esenciálne oleje. Ide o koncentrované tekutiny získané z rastlín, ktoré vedia pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch, vrátane bolesti chrbta. Tak napríklad, veľmi obľúbený levanduľový olej obsahuje látky, ktoré majú relaxačné a protizápalové vlastnosti. Okrem aromaterapie je však často skvelým prostriedkom aj na masáže rôznych oblastí chrbta. Druhým obľúbeným esenciálnym olejom pri bolesti chrbta a svalov býva aj mäta, ktorá má chladivý a osviežujúci účinok.

Súkromná ortopedická ambulancia – odborná starostlivosť pre váš chrbát

Asi najlepším riešením pri vážnej poruche chrbtice alebo pohybového aparátu bude, ak sa zveríte do rúk odborníkom. Súkromná ortopedická ambulancia ORTOINOVA Bratislava vám ponúka v tejto oblasti špecializovanú starostlivosť a profesionálnu po­moc.

Aj v prípade, keď nemáte akútne problémy, preventívne kontroly u takéhoto odborníka môžu odhaliť potenciálne problémy skôr, než sa stanú vážnymi.

Starostlivosť o chrbticu by mala byť prioritou vo vašom každodennom živote. Nezabudnite preto na prevenciu v podobe kombinácie vyššie spomenutých tipov a budete si môcť užívať život bez nepríjemný bolestí a pohybových obmedzení.

chyba