Inkontinencia neznamená koniec

Niektoré témy sú v živote ženy úplným tabu aj napriek tomu, že sú prirodzenou súčasťou jej života. So štyridsiatkou sa bohužiaľ pomaly, ale isto vytráca sebaistota a chuť do života, pretože do aktívneho života vstupuje stále viac prekážok alebo zmien, ktoré nie sú vždy príjemné. Jedným z nepríjemných sprievodných symptómov starnutia je práve inkontinencia.

25.04.2022 00:00
Simply you IVE, pr, nepouzivat Foto:

Kto, čo, ako, kedy, kde, prečo? INKONTINENCIA!

Nehovorí sa o nej, je nepríjemná a dokáže zmeniť život na nepoznanie. Inkontinencia nebolí. Nechcený únik moču je spôsobený ochabnutím svalov v oblasti panvového dna, ktoré mohlo byť spôsobené ťažkým pôrodom, menopauzou, dlhou a veľkou fyzickou námahou alebo ako následok rôznych ochorení. Môže teda stretnúť ženy takmer každého veku a preto by sme sa o inkontinencii nemali báť hovoriť. Inkontinencia nie je považovaná za závažnú chorobu, ale sprevádza ju mnoho veľmi nepríjemných prejavov ako je pálenie a rezanie pri močení, časté nočné močenie, zápach, podráždená koža a zapareniny či zápaly. Aby vám však tento problém neprerástol cez hlavu, je potrebné včas zakročiť!

Ako s ňou teda bojovať?

Odborníci radia nepodceniť prvé príznaky. Prvým a zásadným krokom je návšteva lekára, ktorý vyhodnotí typ inkontinencie a navrhne ďalší postup. Podporiť lekársku liečbu môžete navyše tiež dodržiavaním zdravého životného štýlu a pravidelným precvičovaním svalstva panvového dna tzv. Kegelovymi cvikmi. Značnou výhodou týchto cvikov je, že ich môžete precvičovať v podstate kdekoľvek a kedykoľvek. Chce to však čas a trpezlivosť. Výsledky ale budú stáť za to!

odkaz
Simply you IVE, pr, nepouzivat

Tieto tipy je tiež dobré podporiť pravidelným užívaním účinného prípravku z lekárne. Obľúbený je napr. výživový doplnok IVE® InkontinStop, ktorý neobsahuje žiadne hormóny a vďaka svojmu zloženiu pomáha spomaľovať prirodzené zmeny močového ústrojenstva ženy.

Nenechajte si vziať svoje sebavedomie

Inkontinencia často býva príčinou depresií a môže mať tiež negatívna dopad na partnerský a pracovný život. Nebuďte preto ako tie ženy, ktoré sa kvôli nepríjemnému samovoľnému úniku moču vzdali všetkého spoločenského života a radšej prestali navštevovať obľúbené miesta, či chodiť do fitness centier a kaviarní. Inkontinencia nie je konečná a preto k nej tak nepristupujte. Pri dôraznom a pravidelnom dodržiavaní odporučených tipov bude razom váš život s inkontinenciou znesiteľnejší a vy budete môcť žiť zase svoj život naplno!

chyba