Prírodná starostlivosť pre mlado vyzerajúcu pleť

S rastúcim vekom sa pokožka postupom času mení. Zmeny sú najviditeľnejšie na tvári. Už okolo 25. roka sa na nej začínajú objavovať prvé vrásky a jemné linky, ktoré vyvolávajú u žien znepokojenie – sú totiž jedným zo znakov starnutia.

18.03.2022 00:00
Simply you, PR, nepouzivat

Prečo vrásky vznikajú?

Vrásky a jemné linky bývajú prvým viditeľným prejavom starnutia pokožky. Za ich vznik môžu dve látky – kolagén a elastín, ktoré sú dôležité pre pružnosť a pevnosť pokožky. Ako náhle začne slabnúť prirodzená funkcia tela tieto látky vyrábať, začínajú sa pomaly tvoriť vrásky. Tieto nevítané linky sa objavujú na rôznych častiach tváre. Najskôr sa vrásky rysujú pri vonkajších kútikoch očí, neskôr potom na čele, medzi obočím a tiež medzi nosom a ústami, kde sa tvoria najhlbšie vrásky. S pribúdajúcim vekom sa pleť tiež stále viac vysušuje. Na prvý pohľad sa zdá hrubšia a stráca svoju prirodzenú žiarivosť.

Ako predchádzať starnutiu pleti?

S rastúcim vekom sa pleť mení a zmeny sú najviac viditeľné na tvári. Hormóny a gény hrajú pri vzhľade pokožky veľkú rolu, ale rovnako na ňu pôsobí váš životný štýl a starostlivosť, ktorú svojmu zovňajšku venujete.

Pravidelné čistenie a dostatočná hydratácia pleti je základ úspechu

Čistenie pleti by sa malo vykonávať 2× denne – ráno aj večer. Ranným čistením pleti odstránite z pórov a povrchu pleti pot a maz vyprodukovaný počas noci a tým ju dokonale pripravíte na prípadné líčenie. Večerným čistením zbavíte pleť nie len líčidiel, ale tiež potu, mazu, nečistôt aj niektorých baktérií, ktoré na nej počas dňa usadili. Následná hydratácia pleti je rovnako dôležitá ako čistenie a odlíčenie. Dehydratácia pleti sa môže prejaviť suchosťou, začervenaním a predovšetkým rýchlejším starnutím pleti a teda vznikom vrások. Len hydratovaná pokožka je pevná a pružná a pôsobí sviežim a mladistvým dojmom.

Navráťte pleti vitalitu a pružnosť

Vplyvom veku ubúda v pleti kolagén a tá potom stráca svoju elasticitu. Kolagén dodáva pleti pevnosť a silu a je zodpovedný za jej vypnutý, mladistvý vzhľad bez vrások. Práve rozklad kolagénu a jeho znížená produkcia vedie k rozvoju vrások a „zostaršujúcemu“ vzhľadu. Doplnením látok bohatých na kolagén môžete posilniť prirodzenú obnovu kožných buniek, tiež syntézu kolagénu a viditeľne tak redukovať prejavy starnutia. Pre prirodzenú obnovu kolagénu je tiež dôležité sa vyhnúť ultrafialovému žiareniu a dbať na správnu životosprávu a starať sa o svoju pokožku tiež zvnútra.

odkaz
Simply you, PR, nepouzivat

Fantastické účinky olejov

Do popredia záujmu sa v poslednej dobe dostávajú rastlinné oleje, a to práve kvôli svojim priaznivým účinkom pre zrelú pleť. Pleťové oleje totiž pokožku hĺbkovo vyživia, dokonale zregenerujú, omladia a zanechajú ju zamatovo hebkú. Do popredia sa dostáva prémiový rad českej lekárenskej dermakozmetiky PLANTHÉ Laboratories, ktorý inovatívne prepája moderné farmaceutické poznatky a klinicky overené prírodné látky, vďaka čomu vznikli oleje a séra, ktoré poskytujú jedinečnú starostlivosť o pleť. Za ten najúčinnejší olej vôbec je považovaný Olej arganový, ktorý dokonale spĺňa vyššie popísané účinky. Podobné vlastnosti a kvality ako prírodné oleje môžu mať aj kozmetické séra. Už ste určite počuli o Kyseline hyalurónovej, ktorá vyhladzuje vrásky a dodáva pokožke pocit mladosti a sviežosti. Za zázrak budete určite považovať tiež Sérum s retinolom, ktoré pomáha redukovať vrásky aj pigmentové škvrny a zároveň pôsobí proti ich ďalšiemu vzniku. S pigmentovými škvrnami vám pomôže tiež Moringový olej, ktorý pokožku okamžite a dokonale rozžiari a skrásnie. Nezabúdajte však, že rutinná starostlivosť začína dokonalým vyčistením pleti.

Najkvalitnejšie oleje nájdete v lekárni

Pokiaľ teda chcete svoju pokožku omladiť, oleje sú jasnou voľbou. Pri ich výbere sa obráťte na lekáreň. Odborný personál totiž problematike dermokozmetiky rozumie a v prípade potreby vám budú schopní odporučiť ten najvhodnejší prípravok pre vašu pleť. Pri výbere sa zamerajte na také prípravky, ktoré budú obsahovať nie len kvalitné čisté oleje, ale najlepšie aj ďalšie klinicky overené prírodné látky, ktoré podporujú blahodarný účinok daných olejov. Vynikajúce omladzujúce účinky na pleť majú napríklad výťažky z granátového jablka, zeleného čaju či výťažok z chmeľu.

chyba