Prečo je kokosová pasta ideálnou voľbou pre belšie zuby?

Blahodarné vplyvy kokosového oleja pre naše telo nie sú vôbec žiadnou novinkou. Okrem množstva liečivých účinkov, vrátane chudnutia, existuje taktiež rad dôkazov o prospešnosti jeho používania na zuby. Vďaka efektívnemu spojeniu poznatkov modernej vedy s prírodou vytvorila slovenská biela perla® produkt, ktorý poctivo zachováva antifungálne a antibakteriálne vlastnosti kokosového oleja.

28.10.2021 00:00
Biela perla1, PR, nepouzivat

Väčšina zubných pást obsahuje značné množstvo škodlivých látok, ako je oxid titaničitý či laurylsulfát sodný, ktoré sa používajú taktiež v sprchových géloch či šampónoch a môžu mať škodlivý vplyv na ústnu dutinu. Preto je výber zubnej pasty naozaj dôležitý a nie je treba ho zanedbávať. Bieliaca zubná pasta :coconut predstavuje ideálnu voľbu práve vďaka komplexnému a účinnému nahradeniu všetkých škodlivých látok, ktoré v bežných zubných pastách nachádzame.

„Kokosové produkty sú všeobecne jedny z najlepších. Či už ide o starostlivosť o pokožku, vlasy, ústnu dutinu, alebo (prekvapivo) koláče. Neskutočne ma potešilo, že biela perla® prišla s touto novinkou. Kokosovú pastu mám rada, lebo je nevtieravá. Má príjemnú chuť a nepôsobí takým typickým pastovým dojmom. Je iná a ja milujem všetko iné. Okrem toho produkty tejto slovenskej značky používam už vyše 12 rokov,“ hovorí o svojej skúsenosti Martina „Kdebolotambolo“ Grešová, módna návrhárka a influencerka.

biela perla, PR, nepouzivat

Bojovník proti zubnému kazu

Antibakteriálne a protiplesňové účinky robia z kokosového oleja skvelého spojenca v boji proti zubnému kazu. Látky obsiahnuté v kokosovom oleji pôsobia proti baktériám Streptococcus mutans a Lactobacillus spôsobujúcim infekcie v ústach a zlý dych. Taktiež pomáha udržiavať kvasinky „na uzde“ a predchádzať tak ich množeniu, ktoré následne vedie k vzniku bolestivých áft. Dokonca niekoľko odborných štúdií preukázalo, že kokosový olej dokáže zlikvidovať baktérie vyvolávajúce zubný kaz rovnako účinne ako chlorhexidín, ktorý je aktívnou zložkou väčšiny komerčne dostupných zubných pást.

Významné zastúpenie má kyselina laurová, ktorá tvorí takmer 50 % kokosového oleja, vďaka čomu je najbohatším zdrojom kyseliny laurovej. Ľudské telo mení kyselinu laurovú na látku zvanú monolaurin, ktorá je v likvidovaní baktérií v ústnej dutine najúčinnejšou voľbou.

Zubná pasta ako prírodný liečiteľ

Nahromadenie zubného povlaku v dôsledku škodlivých baktérií v ústach častokrát dospeje až k bolestivým zápalom ďasien, odborne nazývaným gingivitída. Kokosový olej ako zdroj významných minerálov nielenže dokáže znížiť množstvo povlaku na zuboch a pomáha liečiť zápaly ďasien, ale navyše dokáže podporiť aj absorpciu minerálov prijatých z iných zdrojov, akými sú potrava či doplnky stravy.

Kokosový olej je taktiež významným zdrojom vitamínu E, ktorý zabezpečuje, že hladiny baktérií v ústach sú pod kontrolou. Tento vitamín reguluje mikrobiómy v ústach, ktoré obsahujú vírusy, huby a baktérie.

Výnimočnosť zubnej pasty biela perla :coconut spočíva predovšetkým v šetrnej extrakcii kokosového oleja pochádzajúceho z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva na Filipínach. Vďaka čomu si olej zachováva všetky účinné látky ako mastné kyseliny, minerály a antioxidanty.

Nájdete ju v lekárňach, drogériách 101, DM a Teta alebo na e-shope www.bielaperla.sk s poštovným zadarmo.

biela perla, PR, nepouzivat
chyba