Počasie ani bolesť Vás už nezastaví

Že šport a jeseň nejdú dokopy? Jeseň je spojená s neustálym striedaním teplôt, ráno zima, popoludní dusné teplo, ktoré k večeru opäť vystrieda chlad. A presne to je pre vaše citlivé kĺby veľká záťaž. Počasie ani bolesť svalov a pohybového aparátu vás však už v športe obmedzovať nemusia!

20.10.2021 00:00
Thermolka, PR nepoužívať Foto:

Aký šport zvoliť na jeseň?

Pohyb je základným prvkom nášho života a ani na jeseň by ste ho nemali zanedbávať. Práve pohyb pomáha udržiavať šľachy a svaly prekrvené a pohyblivé. Bez pravidelných prechádzok alebo športu budú dosť pravdepodobne vaše kĺby trpieť oveľa viac. Skúste napríklad plávanie, ktoré je skvelé pre uvoľnenie, alebo rýchlu chôdzu. Práve chôdza je najprirodzenejší pohyb pre človeka a rýchla chôdza je skvelý kompromis medzi relaxáciou a športom.

Nič sa nemá preháňať!

Pokiaľ ale so športom ešte len začínate, alebo sa k nejakej športovej aktivite vraciate po dlhšej časovej pauze, majte na pamäti, že sa do ničoho nesmiete vrhať po hlave. Začnite pozvoľne a postupom času pridávajte na intenzite a záťaži. Ak vás už kĺby a svaly hnevajú, určite sa pohybu nevyhýbajte, ale vynechajte aktivity, pri ktorých dochádza k otrasom. Napríklad beh, tenis, futbal, basketbal alebo golf. Nezabúdajte sa tiež vždy pred každou aktivitou rozohriať a po jej skončení ponaťahovať.

Dostatok spánku

Po športovaní nezabúdajte ani na odpočinok. Spánok je v tomto prípade kľúčový faktor a lekári odporúčajú minimálne 6 hodín kvalitného spánku. Svaly a kĺby totiž potrebujú po namáhavej aktivite dostatočnú regeneráciu.

Vhodná výbava

Dôležitá je tiež vhodne zvolená športová výbava, najmä obuv. Na behanie či rýchlu chôdzu budete potrebovať špeciálne bežecké topánky podľa typu došľapu a podľa terénu. Na vysokohorskú turistiku zase trekingové topánky, ktoré zafixujú nohu a členok a zmenší riziko úrazu v prípade zlého došliapnutia. Nutné je tiež udržiavať kĺby v teple. K tomu sa výborne hodí funkčné termo prádlo, ktoré lepšie saje pot a v zime chráni telo pred prechladnutím.

Doprajte si tiež masáž

Tento druh príjemnej relaxácie je výborný aj ako prevencia. Dobre zvolené masáže účinne odstraňujú stuhnutosť a bolestivosť svalstva. Navyše telu doprajete aj potrebnú mieru odpočinku a užijete si čas iba pre seba.

odkaz
Thermolka, PR nepoužívať

Proti bolesti svalov a kĺbov zavítajte do lekárne

Ak sa vaše kolená, bedrá, členky, chrbát či svaly ozývajú čím ďalej viac, je potrebné sa týmto ťažkostiam postaviť čelom. Spoločne so zvýšenou námahou, pri športe, ale aj s rastúcim vekom sa naše kĺby opotrebovávajú a potrebujú potrebnú starostlivosť. Preto vyskúšajte Konopné mazanie Thermolka, ktorá rýchlo a účinne uľaví pri problémoch s natiahnutými svalmi, stuhnutými kĺby aj bolesťami chrbta. Originálna receptúra s konopným olejom, jedľou sibírskou a zmesou bylín spoľahlivo zregeneruje a uľaví od bolesti aj preťaženia a chladivý efekt mentolu príjemne osvieži unavený pohybový aparát. Navyše tiež môžete vyskúšať komfortnejšie riešenie svojich problémov Cannaderm thermolka HREJIVÁ KONOPNÁ NÁPLASŤ. Táto nová hydrogelová forma náplasti zabezpečuje lepšiu priľnavosť k pokožke, ale zároveň umožňuje ľahké odstránenie náplasti z pokožky bez jej podráždenia a trhania chĺpkov. Bolesti pohybového aparátu majú jednoduché a efektívne riešenie. Konopné mazanie Thermolka je totiž dostupné aj vo forme náplastí. Hrejivé náplasti príjemne prehrejú a rýchlo uľavia od bolesti, stuhnutosti aj preťaženia pohybového aparátu.

chyba