Tipy, ktoré pomohli iným a ukážu aj vám, ako si zachovať zdravé zuby po celý život

Po prečítaní týchto rád si možno poviete, že väčšinu z nich už dávno dobre poznáte. Problém je v tom, že ich nestačí len poznať, ale aj všetky používať v praxi.

24.08.2021 14:49
seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

Prečítajte si zoznam týchto jednoduchých krokov, vďaka ktorým sa dopracujete ku krásnym zubom. Dopracujete k dokonale čistej ústnej dutine, ktorá bude pre vás rovnako úspešným spôsobom prezentácie ako tá najlepšia PPC reklama obľúbeného produktu na internete.

Čistite si zuby pravidelne a správne

Baktérie sú príčinou prevažnej väčšiny chorôb zubov a ďasien. Viac ako dvadsať druhov patogénnych baktérií, ktoré žijú v ústnej dutine – hlavne streptokoky a stafylokoky – sa živí zvyškami jedla uviaznutými v ústach a vylučujú kyselinu mliečnu, ktorá rozožiera zubnú sklovinu.

Mimochodom, zápach z úst je tiež „zásluhou“ baktérií, ktorého sa môžete veľmi jednoducho zbaviť pravidelným užívaním DuoLife Chlorofil 750ml. Chlorofil v podobe podobných výživových doplnkov je v boji proti zápachu z úst a oslabenej imunite predsa veľmi silnou „zbraňou“. S pravidelným čistením zubov by ste mali týmto nepríjemným situáciám predísť tiež.

Myslite na celú ústnu dutinu

Baktérie, ktoré ničia zuby, žijú nielen na zuboch a ďasnách, ale aj povrchoch podnebia, na lícach, na mandliach a najmä jazyku.

Preto „poupratujte“ všetko, k čomu sa dostanete. Zubná kefka je však na takúto údržbu často prikrátka. Ak preto nemáte žiadne špeciálnejšie nástroje, môže vám na vyčistenie jazyka poslúžiť aj čajová lyžička, vrátane vyplachovania, ktoré ničí baktérie a zároveň osviežuje dych rovnako dobre ako spomínaný chlorofil s obsahom mäty.

Chráňte svoje zuby pred kyselinami a cukrom

Napriek ich vysokej odolnosti, je pre zuby veľmi veľa vecí škodlivých, dokonca aj to, čo sa na prvý pohľad zdá ako najzdravšie jedlo. Tak napríklad, čerstvo vylisované ovocné šťavy napríklad obsahujú koncentrované ovocné kyseliny, ktoré veľmi rýchlo napádajú vašu zubnú sklovinu.

Sladké veci zasa obsahujú nielen kyseliny, ale aj cukor, ktorý je obľúbeným jedlom baktérií. Keď sú dlho v ústach, vytvára to ideálne podmienky pre reprodukciu patogénnej makroflóry.

BIO čokoláda je pre zuby ale oveľa menej nebezpečná, ako by ste si mysleli. Jej základná zložka, kakaové bôby, obsahuje látky, ktoré brzdia rast baktérií. Preto je škodlivý účinok cukru, zahrnutého aj v zložení čokolády, neutralizovaný pôsobením týchto látok. Samozrejme, platí to za predpokladu, ak to nebudete s jej množstvom preháňať a investujete do tej najvyššej kvality.

Ani pikantné jedlá nie sú tak škodlivé, pretože spôsobujú aktívne slinenie. Sliny potom umyjú ústa a zmyjú zvyšky jedla. Sliny navyše obsahujú lyzozýmy – prírodné enzýmy, ktoré ničia baktérie.

Dobrý na zuby je aj syr. Ak zjete po karamelovom zákusku kúsok tvrdého syra, účinok cukru bude neutralizovaný. Syr je navyše zdrojom vápnika, ktorý je potrebný pre celé telo vrátane zubov.

Zuby z čaju a kávy tmavnú a my sme zvyknutí tieto nápoje automaticky považovať za škodlivé. A pritom nemusíme, zafarbenia sa predsa dá zbaviť jednoduchým bielením zubov.

Čierny čaj v skutočnosti dokonale posilňuje zubnú sklovinu a reguluje acidobázickú rovnováhu v ústach. A prírodná káva, varená z čerstvo pražených zŕn, má zasa antibakteriálny účinok a ničí niektoré mikroorganizmy, vrátane hlavného pôvodcu kazu – mutujúceho streptokoka.

Záleží aj na správnom prístupe a pravidelnosti hygieny ústnej dutiny. Tak si na ňu počas dňa pár minút nájdite a problémom sa vyhnete.

chyba