Chráňte svoj zrak v každom ročnom období!

Slnečné lúče, vietor, hmla a sneženie. Naše oči sú namáhané v každom počasí. Pridajme k tomu neustále pozeranie do počítača a mobilu alebo prekúrené miestnosti a máme predpoklad pre vznik problému. Ťažkosti s očami trápia stále viac ľudí a preto je nutné náš zrak chrániť.

23.04.2021 00:00
ocutein, PR článok, reklama, nepoužívať

Počas zimných mesiacov dostáva ľudský organizmus poriadne zabrať a najmä náš zrak. Dni sú krátke a prirodzeného svetla je podstatne menej. Dlhšiu dobu trávime pri umelom osvetlení a naše oči sú viac namáhané. Zaťažkávacou skúškou je striedanie teplôt a prechod zo zimy do vykurovaných priestorov. Nebezpečný je aj silný vietor alebo slnečné lúče, ktoré sa nepríjemne odrážajú od snehu a môžu nám viac uškodiť ako pri pobyte pri mori.

Ako spoznám syndróm suchého oka?

Nadmerné slzenie v zime nie je nič neobvyklé. Jedná sa len o prirodzenú reakciu organizmu na zmenu teploty a veterné počasie. Problém nastane, keď je systém produkcie a distribúcie sĺz narušený. Tzv. syndróm suchého oka alebo poruchou zvlhčovanie trpí jeden z piatich dospelých. Najčastejšie sa prejavuje pálením, rezaním, začervenaním, či svrbením. Častý je tiež pocit cudzieho predmetu v oku alebo problém so zaostrením.

Prečo k tomu dochádza?

Príčinou nedostatočnej produkcie slzného filmu je najčastejšie starnutie. Tieto problémy sa objavujú u ľudí stredného a vyššieho veku alebo u žien po menopauze. Môže sa však jednať i o nežiaduci účinok niektorých liekov, napr. betablokátorov, antikoncepčných tabliet alebo prípravkov na spanie. Stále častejšie však pociťujú problémy s očami osoby, ktoré sa často zdržujú v prekúrených, nevetraných, či zafajčených priestoroch. Problémy s rezaním a nedostatočným zvlhčením oka môžu mať aj ľudia, ktorí nosia kontaktné šošovky alebo dlhšiu dobu pracujú s počítačom.

Porazte očné problémy nákupom v lekárni!

Základným pravidlom pre unavené oči je obmedziť sledovanie televízie a prácu s počítačom. Ďalej viac vetrať alebo používať zvlhčovač vzduchu. Odporúčajú sa aj pravidelné prechádzky v prírode. Skvelými pomocníkmi sú aj lubrikačné kvapky alebo prípravky s obsahom luteínu. Práve ten obsahuje jedinečný výživový doplnok Ocutein® Brillant Lutein 25 mg z prémiového produktového radu Da Vinci Academia s najvyšším množstvom luteínu* a vitamínom A pre maximálny a dlhodobý účinok. Ako jediný obsahuje tiež fosfatidylcholín a ďalšie účinné látky. Napríklad zinok napomáhajúci k udržaniu normálneho zraku a selén a meď, ktoré prispievajú k ochrane buniek pred oxidačným poškodením.

odkaz
OcuteinT, PR článok, reklama, nepoužívať

Rýchlym riešením pre unavené oči sú tiež očné kvapky očné kvapky OCUTEIN® SENSITIVE PLUS, ktoré zmierňujú podráždenie spôsobené vonkajšími vplyvmi a upokojujú suché a unavené oči. V ich zložení nájdete hyaluronát sodný zabezpečujúci lubrikačný a hydratačný účinok a extrakt z čučoriedok, ktorý pomáha uľaviť od pocitu unavených očí a prispieva k udržaniu dobrého zraku. Vďaka šetrnému zloženiu je táto zdravotnícka pomôcka určená pre veľmi citlivé oči. Očné kvapky je možné aplikovať priamo na kontaktné šošovky a vďaka predĺženej trvanlivosti je možné používať ich až 90 dní po prvom použití.

odkaz
OcuteinK, PR článok, reklama, nepoužívať

Nepodceňujte prípravu na leto!

Ak patríte medzi alergikov, určite nevítate jar s otvorenou náručou. Alergia na peľ a jej prejavy trápia v dnešnej dobe stále viac ľudí. Ako skoncovať s nepríjemným slzením, svrbením, rezaním, opuchmi a začervenaním očí? Stačí mať malého pomocníka z lekárne – hydratačné očné kvapky OCUTEIN® ALLERGO, z prémiového produktového radu Da Vinci Academia. Rýchlo poskytujú potrebnú úľavu a osvieženie pre vaše oči pri prejavoch sennej nádchy a alergii. Zloženie tejto zdravotníckej pomôcky obsahuje tekutý extrakt rastliny Helichrysum italicum, ktorý má protizápalový a sťahujúci účinok. Výhodou je dlhá trvanlivosť (90 dní od prvého otvorenia) a možnosť aplikácie aj na kontaktné šošovky.

chyba