Laserová operácia očí alebo kontaktné šošovky? Spoznajte ich výhody a nevýhody

Zrak je najdôležitejší ľudský zmysel zo všetkých, pretože práve vďaka nemu dokážeme vnímať až tri štvrtiny všetkých podnetov. Ľudský organizmus však prirodzene starne, čo sa podpisuje aj na našom zraku. Navyše, niektorí ľudia s ním majú problémy už od skorého detstva, a to v dôsledku vrodených chýb. Dioptrické okuliare, kontaktné šošovky či laserová operácia očí sa tak stávajú nevyhnutnou súčasťou nášho života. Ako sa však hovorí, všetko má svoje výhody aj nevýhody.

07.12.2020 00:00
iclinic, nepouzivat

O plusoch a mínusoch dioptrických okuliarov sa toho popísalo už veľa. Predsa len ide o najstarší spôsob korekcie zraku. Hoci v priebehu histórie boli značne inovované a na trhu nájdeme naozaj moderné kúsky, nie každý ich považuje za praktické a pohodlné. Kontaktné šošovky majú oproti okuliarom výhodu, že neskresľujú periférne videnie a nezahmlievajú sa. Avšak aj napriek tomu, že sú mäkké, stále je to cudzie teliesko v oku a nie každý si na ne vie zvyknúť a tiež je potrebné pri ich aplikovaní dodržiavať aj správne hygienické návyky.

Koniec diskomfortu

Mať teda niečo na očiach alebo v očiach sa spája s určitým diskomfortom. Navyše okuliare či šošovky problém iba korigujú, ale nevyriešia. Laserová operácia očí to však dokáže. Laserom sa vykonáva, napríklad operácia krátkozrakosti, ďalekozrakosti či astigmatizmus.

Ak by sme mali porovnať výhody a nevýhody laserovej operácie očí, tak výhod je nepomerne viac. Zákrok je rýchly, presný a bezbolestný. Môžete ísť hneď po ňom domov a už na druhý deň môžete normálne fungovať, a do týždňa si užívať ostrý zrak. Niekto by možno povedal, že nevýhodou môže byť cena, ale ani to nie je celkom tak. Okuliarové rámy so sklami vás neraz vyjdú aj na stovky eur a viete ich poľahky pokaziť. U šošoviek je zas nevýhodou, že ich treba meniť ešte častejšie ako dioptrické okuliare, čo sa výrazne odrazí aj na vašej peňaženke. A potom je tu cena za laserovú operáciu očí, ktorá sa na prvý pohľad síce môže zdať vysoká, no nie je to celkom tak. Ak by sme si totiž prepočítali celkové náklady na okuliare či šošovky počas nášho života, zistili by sme, že operácia laserom vychádza v konečnom dôsledku lacnejšie. Môžete tak urobiť v Kalkulačke úspor, ktorú nájdete na web stránke kliniky v časti Cenník. Navyše, jej výhodou je aj to, že sa na ňu vzťahuje doživotná záruka a to vám dnes garantujú naozaj málokde.

iclinic, nepouzivat

Výber očnej kliniky je dôležitý

Je prirodzené, že pred podstúpením operácie pacient potrebuje mať pocit, že je v tých správnych rukách. Špecializovaný lekársky tím očnej kliniky iClinic má s očnou chirurgiou dlhoročné skúsenosti. O ich odbornosti v oblasti refrakčnej chirurgie oka svedčí aj ich členstvo v európskych i svetových odborných spoločnostiach. Očná klinika iClinic patrí medzi špičkové európske kliniky. Je vybavená najmodernejšími laserovými prístrojmi nemeckej, americkej a švajčiarskej kvality od spoločností CARL ZEISS, ZIEMER a ALCON, ktoré sú svetovou jednotkou medicínskej techniky v tomto odbore a pravidelne inovuje. Je držiteľom certifikátu kvality TÜV, používa systém manažérstva kvality v oblasti Ambulantnej oftalmológie a refrakčnej, laserovej a kataraktovej chirurgie oka. V roku 2020 dosiahla iClinic premiérové víťazstvo v premiérovej kategórii Očné kliniky v piatom ročníku marketingového programu spoločnosti ATOZ Marketing Services s názvom Dôveryhodné značky. Tento program je transparentný, nezávislý, a jediný marketingový program v SR, ktorý na základe rozsiahleho celonárodného reprezentatívneho prieskumu monitoruje a oceňuje značky, ktorým slovenskí spotrebitelia najviac dôverujú.

Individuálny prístup ku každému pacientovi

Ku každému pacientovi si lekár v iClinic vytvára osobitý, individuálny prístup. Celý priebeh procesu, od samotného rozhodnutia, vstupného vyšetrenia, operácie a liečby je pod stálym dohľadom odborníkov. „Nezakladáme si len na profesionálnom prístupe k pacientovi, ale taktiež na ľudskosti, pretože tú považujeme za veľmi dôležitú.“ hovorí MUDr. Ivo Ďurkovič, zakladateľ a vedúci očný lekár očnej kliniky iClinic.

Prečo si vybrať očnú kliniku iClinic?

tabulka-iclinic


Ak ešte stále váhate, či sú výhodnejšie okuliare, šošovky alebo laserová operácia očí, objednajte na bezplatnú konzultáciu, kde Vám poradia najlepšie riešenie pre Vás a využite aktuálnu časovo limitovanú zľavu na vybrané operačné zákroky. Viac na www.iclinic.sk

chyba