Vyhýbate sa mu, ale aj tak si vás našiel?

Okolie, v ktorom sa pohybujeme, pracujeme, spíme a trávime voľný čas, na nás vplýva obrovskou silou. Je to množstvo nepríjemných faktorov, pod ktorých nátlakom sa často ocitáme na pokraji zúfalstva. Poddať sa stresu ale nie je správny krok, naopak, musíte mu čeliť a odolávať aj bez pomoci lekárov a liekov. Prezradíme vám, ako na to!

11.08.2020 13:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Čo je stres a ako sa vyvíja?

Každé jedno ľudské telo má na zvládanie nepríjemných situácií špeciálne mechanizmy, ktoré však nie vždy dokážeme správne aktivovať a využiť vo svoj prospech. Ak ale človek dokáže prekonať svoje emócie, potom je pre neho získať kontrolu nad sebou a pokračovať vo svojich každodenných činnostiach oveľa ľahšie. V opačnom prípade môže byť už jedinou a poslednou záchranou objednanie ku konkrétnemu lekárovi online.

Príčiny stresu môžu byť veľmi odlišné. U mnohých sú však spojené so stratou priateľa a príbuzných, problémami v práci, nespavosťou a narušeným biologickým rytmom, únavou či zmenou miesta bydliska.

Ak ale nedokážete stres včas odbúrať, môžete si navodiť vysoký krvný tlak, žalúdočné vredy, migrény, depresie alebo dokonca aj infarkt. Vyhnúť sa týmto a ďalším iným ochoreniam môžete naučením základných spôsobov, ako upokojiť svoj nervový systém.

Metódy na prekonanie stresu

Aby ste si nenavodili stres, musíte sa snažiť zostať v každej situácií pokojní, brať mnohé veci s nadhľadom tak ako prídu a s pokojnou mysľou. Nesnažte sa to ale docieliť pomocou liekov. Tie by vám mali slúžiť až v extrémnych a krajných prípadoch. Čo ale najlepšie zaberá?

Vyskúšajte wellness v termálnych kúpeľoch

Na rýchle prekonanie stresu behom niekoľkých minút vám môže pomôcť regulácia vášho dýchania. Ak ho origujete správne, môžete uvoľniť nervové a svalové napätie, emočnú nestabilitu a vyhnúť sa panike.

Foto: Vladimir Sazonov/Shutterstock.com
seocentrum, PR článok, nepoužívať

Veľmi dobrým spôsobom uvoľnenia môžu byť aj naše svetoznáme termálne kúpele, ktoré využívajú na upokojenie a liečbu oslabeného, unaveného a uboleného tela silu termálnych prameňov v podobe príjemných liečivých procedúr. Okrem nich vám ale pomôže aj zmena prostredia a starostlivosť, ktorej si tu môžete užiť naozaj do sýta.

Upracte si okolie

Napodiv, aj čistenie a ukladanie vecí na správne miesto vám môže pomôcť uviesť vaše myšlienky do poriadku. Zároveň si pritom môžete zapnúť svoju obľúbenú hudbu, ktorá sa na relaxáciu hodí tiež. Poriadok vo vašom okolí a priestore sa „presunie“ do nervového systému a vy sa budete cítiť oveľa lepšie.

Urobte si výlet do prírody

Aj fyzická aktivita vo forme chôdze na čerstvom vzduchu vám môže pomôcť vaše myšlienky usporiadať a upokojiť sa. Počas prechádzky v prírode sa zvyšuje hladina hormónu šťastia – endorfínu, tažké negatívne myšlienky zmiznú a vytvorí sa priestor pre tie lepšie.

Príroda a jej okolie sa ale v poslednej dobe stáva útočiskom pre obrovské množstvo ľudí, preto sa pre prípad núdze poistite kvalitným respirátorom. Takáto prevencia, doplnená o pravidelnú hygienu rúk je pre naše zdravie dnes ten najdôležitejší základ, pomocou ktorého posilňujeme svoju imunitu a chránime okolie. Tak na to vždy a všade myslite. Pri dodržaní týchto jednoduchých pravidiel sa stresu potom určite zbavíte.

chyba