Čo všetko nám hrozí pri Parkinsonovej chorobe?

Hoci vo všeobecnosti Parkinsonova choroba postihuje starších ľudí, nový výskum naznačuje, že v mozgu môže byť prítomná už od narodenia. Vedci z neziskovej nemocnice Cedars- Sinai v Los Angeles zistili, že v mozgu mladých pacientov s touto chorobou sú vždy nefunkčné neuróny, ale príznaky sa môžu objaviť až o 20- 30 rokov neskôr.

07.02.2020 08:00
Orin, PR článok, nepoužívať Foto:

Chýba táto látka

Dopamín je látka, prirodzene vznikajúca v mozgu. Parkinsonova choroba postihuje predovšetkým neuróny v mozgu, ktoré produkujú dopamín. Poškodené neuróny nemôžu produkovať dopamín a to spôsobuje svalovú slabosť, stuhnutosť, trasenie a nakoniec problémy s rovnováhou.

Foto: PR servis
Orin, PR článok, nepoužívať

Štádiá Parkinsonovej choroby

Toto ochorenie má niekoľko štádií:

1. Prodromálne (predchorobné) štádium – toto štádium je charakteristické najmä štrukturálnymi zmenami v mozgu bez zjavných symptómov. Môže sa však vyskytnúť napr. porucha spánku, čuchu, zápcha či depresia.

2. Počiatočné štádium – toto štádium je charakteristické poruchou pohyblivosti ako napríklad stuhnutosťou, poruchami postoja, ale aj nemotorickými príznakmi ako napríklad nespavosť či úzkosť.

3. Pokročilé štádium – toto štádium je charakteristické náhlymi zmenami pohyblivosti z dobrého stavu do stavu stuhnutosti a často dochádza k rozvoju demencie.

Tri štvrtiny ľudí nevie o tomto ochorení veľa

Aj keď Parkinson nie je úplne vyliečiteľný, jeho príznaky môžete zmierniť a ochorenie tak môžete spomaliť. Pýtate sa ako? V tomto prípade Vám môže pomôcť magnetoterapia. Medicínsky prístroj Ulticare LT-99 funguje na princípe magnetoterapie, ktorá vytvára nízkofrekvenčné pulzné magnetické pole s výraznými liečebnými účinkami. Toto pole je pre človeka, ale aj pre zvieratá neškodné. Naopak, jeho vplyv na živý organizmus je priaznivý. Môže totiž zlepšiť pohyblivosť, uvoľniť stuhnutosť svalov, urýchliť regeneráciu buniek, odstrániť opuchy, ale má aj ďalšie pozitívne účinky. Tieto ocení každý, kto vie, aké náročné je zvládnuť toto ochorenie.

Foto: PR servis
Orin, PR článok, nepoužívať

Magnetoterapia je vynikajúca doplnková liečba

Aby bola liečba, čo najefektívnejšia, zväčša sa odporúča kombinácia liekov, ktoré podporujú tvorbu už spomínaného dopamínu a magnetoterapie, ktorá môže zlepšiť pohyblivosť, uvoľniť stuhnuté svalstvo, regenerovať bunky a má aj ďalšie klinicky testované účinky.

Skúsenosti s magnetoterapiou má aj pán Silvester

„Bol som prijatý u lekára- neurológa na Parkinsonovu chorobu. Pohyb bol neistý a chôdza bola špatná. Moja chôdza sa vďaka magnetoterapii zlepšila. Mne tie nohy začali fungovať. Bol som úžasne prekvapený,“ hovorí pán Silvester. Jeho celú skúsenosť si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Aké sú ohlasy pacientov po niekoľkých aplikáciách magnetoterapie?

„Ohlasy sú veľmi pozitívne. Mnohí pacienti vyslovene túto liečbu vyhľadávajú. Jednak z toho dôvodu, že je veľmi príjemná, pohodlná, nie je rušivá,“ vyjadril sa k magnetoterapii lekár Miroslav Malay z Trenčína. Jeho celé vyjadrenie si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Účinky magnetoterapie si môžete vyskúšať bezplatne

Vedeli ste, že účinky magnetoterapie si na Slovensku môžete vyskúšať bezplatne aj Vy? Túto službu využilo už viac ako 145 000 ľudí. Stačí, ak si vyplníte formulár TU a počkáte si na voľný termín vo Vašom meste.

chyba