Starajte sa o svoj dekolt s láskou a nehou

Ak už je vaše poprsie malé, alebo veľké, vždy musí byť v prvom rade pevné. Aby bolo tohto efektu docieliť, je potrebné venovať mu náležitú pozornosť. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú zásady správnej starostlivosti o váš dekolt.

04.12.2019 00:00
Simply you, PR článok, nepoužívať Foto:

Noste správnu veľkosť podprsenky

Správne zvolená podprsenka je základným kľúčom k tomu, aby vaše prsia na verejnosti pôsobili udržiavane. Pokiaľ ste majiteľka vyťahaných podprsenky neurčitej farby a tvaru, z ktorej vám prsia vypadávajú spodkom, a zadné zapínanie sa dostáva takmer na hranicu krku, tak sa jej zbavte rýchlosťou blesku. Nie len, že vám tento kúsok na atraktivite nepridá, ale tiež si môžete ublížiť. Nevhodne zvolená podprsenka totiž môže spôsobiť bolesti hlavy či chrbta. Pri výbere vhodného spodnej blielizne sa teda radšej poraďte s odborníkom, ktorý presne vie, čo poradiť, aby vám behom niekoľkých minút vykúzlil krásne a dokonalé poprsie. Pokiaľ ste milovníkom športu, rozhodne si do svojho šatníka zaobstarajte aspoň jeden kvalitný športový kúsok, ktorý vaším prsiam zaistí bezpečnú oporu.

Fitko pre dekolt – posilňujte prsné svaly!

S pôsobením gravitácie a pribúdajúcimi rokmi slabnú aj prsia. Prsné svaly s postupom času ochabujú a v prípade, že pravidelne nevykonávate pohyb zaťažujete prsné svaly, bude sa vaše poprsie stávať ovisnutým. Tomuto efektu zabránite pomerne ľahko. Stavte na tréning, ktorý starnutie vášho dekoltu zbrzdí. Základným a jednoduchým cvikom na spevnenie poprsia je spojiť ruky v úrovní pŕs dlaňami k seba a na desať sekúnd ich tlačiť proti sebe. Opakujte aspoň päťkrát denne. Pri tomto cviku je dôležitá hlavne pravidelnosť cvičenia. Rozdiel síce nebude vidieť zo dňa na deň, ale po nejakom čase sa tieto chvíľky strávené v posilňovaním poprsia sčítajú a budete zbierať zaslúžené ovocie.

Natierať, natierať a opäť natierať!

Pokožka celého tela potrebuje hydratáciu, samozrejme majte vždy na pamäti, že v miestach, kde pôsobí gravitácia, je treba natierať dvakrát toľko. Pokiaľ ste majiteľka väčšieho poprsia, kde sa koža viac napína, potrebujete natierať aj dvakrát denne. Aby pokožka nestratila svoju elasticitu. Zvýšenú pozornosť potrebuje dekolt tiež po kúpaní, alebo v období tehotenstva či dojčenia. Pokiaľ sa pýtate, akú kozmetiku používať, odpoveď bude možno až prekvapivo jednoduchá. Aj napriek tomu že v dnešnej dobe existujú špičkové krémy, ktoré vám spevnia a vypnú pokožku pŕs, tak rovnakú službu vám preukáže aj panenský olivový olej alebo mandľový olej.

Slniečko nie je kamarát

Pokožka v oblasti dekoltu je oveľa viac náchylnejšia na ostré slnečné žiarenie, a preto nepodceňujte ochranný opaľovací krém, kedykoľvek svoje telo vystavíte slnečným lúčom. Zvýšená pozornosť je potrebná, pokiaľ sa rada slníte predovšetkým od jedenástej do štrnástej hodiny poobede. Práve v tejto dobe je intenzita slnka najsilnejšia a možnosť spálenia a poškodenia pokožky najvyššia.

Choďte na kontroly pŕs

Aspoň jedenkrát mesačne si urobte samovyšetrenie pŕs. Zdvihnite jednu ruku a druhou natiahnutý prsník prehmatajte od malých po najmenšie – až skončíte pri bradavkách. Nezabúdajte ani na oblasť v podpazuší. Zaznamenala ste zmeny ako napríklad hrčky, tvorenie jamiek, bolesť v bradavkách alebo zväčšenie prsníkov? Navštívte radšej lekára. Pokiaľ ste staršia ako 35 rokov, mala by ste si tiež zájsť na mamografiu. Ide o rýchle a nenáročné vyšetrenie, ktoré dokáže včas odhaliť aj milimetrový nádor a vďaka tomu umožňuje včas určiť diagnózu aj úspešnú liečbu. Nie každá hrčka je ale nádor, môže ísť iba o zhluk tukových buniek alebo cystu – tak či onak oplatí sa navštíviť odborníka.

odkaz Foto: PR servis
Simply you, PR článok, nepoužívať

Žiadajte si o pomoc v lekárni

Nejedna žena, ktorá túži mať zvodné a starostlivosťou zahrnutý dekolt, nenechá dopustiť na osvedčený výživový doplnok z lekárne, ktorý vďaka špecifickému zloženiu dokáže doslova zázraky. Zloženie rovnako chráni a podporuje zdravie prsného tkaniva a tiež má pozitívny vplyv na plnosť, pevnosť a celkové zdravie pŕs. Mnoho žien nedá dopustiť na Decolen FORTE. Ide o osvedčený prípravok, ktorý je vytvorený na prírodnej báze a jeho zložky sú starostlivo vybrané a zostavené pre všetky ženy, ktoré sa chcú komplexne starať o svoje prsia bez chirurgického zákroku. Unikátne zloženie výživového doplnku zabezpečujú rastlinné extrakty zo semien viniča hroznorodého, chmeľu otáčavého, sóje a extrakt z ľanu siateho, ktorý chráni a podporuje zdravie prsného tkaniva. Má tiež pozitívny vplyv na plnosť, pevnosť a celkové zdravie pŕs.

Decolen Forte je výživový doplnok s obsahom rastlinných extraktov zo semien viniča hroznorodého, chmeľu obyčajného, sóje a extrakt z ľanu siateho (zdroj lignanov), ktorý chráni a podporuje zdravie prsného tkaniva. Má pozitívny vplyv na plnosť, pevnosť a celkové zdravie pŕs. Fytoestrogény z chmeľu obyčajného pomáhajú znížiť negatívne účinky hormonálnej nerovnováhy.

chyba