5 najčastejších príčin vypadávania vlasov a ako s nimi zatočiť

Je pravdou, že mužov sa vypadávanie vlasov týka oveľa častejšie než žien. Avšak v modernej dobe i žien s týmto problémom pribúda čoraz viac. Dôvody vypadávania vlasov môžu mať rôzny charakter, od jednoduchších, menej závažných až po vážne poruchy zdravia, pričom riešenie tohto problému vždy závisí od príčiny vzniku. V mnohých prípadoch sa dá zastaviť alebo je ho možné aspoň zmierniť. V našom článku sa dozviete, ako nadmernému vypadávaniu vlasov zabrániť, zmierniť ho alebo vyliečiť.

26.07.2019 08:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Ak sa vás vypadávanie vlasov bytostne dotýka, v prvom rade musíte zistiť príčinu. Prinášame vám zoznam 5 najčastejších príčin, prečo môžete mať na hlave zrazu menej porastu a cítiť sa v spoločnosti ľudí nepríjemne.

1. Fyzický stres akéhokoľvek typu môže zapríčiniť dočasné vypadávanie vlasov. Môže ísť o stres z nehody, chirurgického zákroku prípadne vážnejšieho, ale i menej vážneho ochorenia. Ak vám vypadávanie vlasov spôsobil fyzický stres, mal by tento jav prestať do pol roka od vzniknutej traumy.

2. Tehotenstvo alebo dojčenie u žien vyvolávajú veľmi často nadmerné vypadávanie vlasov. Telo je vyčerpané z odovzdávania živín dieťaťu a preto začnú vlasy vypadávať. Rovnako ako pri fyzickom strese aj tu sa po pôrode alebo ukončení dojčenia všetko opäť vráti do normálu a to v horizonte maximálne 1 roka.

3. Nedostatok proteínu vo vašej strave dokáže narobiť na vlasovej základni veľké škody. Ak je strata vlasov spojená s nedostatkom proteínov vo vašom tele, je vhodné užívať niektorý z doplnkov, ktoré proteíny obsahujú. Takýmto prípravkom je napríklad Revalid. Aktuálne Revalid recenzie hovoria o tom, že v kombinácii šampónu, kondicionéra, tonika a kapsúl je možné zastaviť samotné vypadávanie a podporiť obnovu rastu vlasov a zlepšiť ich celkovú kvalitu.

4. Hormóny sú veľmi častou príčinou vypadávania vlasov nielen u žien. Pod hormonálny pôvod vypadávania môžeme zaradiť i dedičnú stratu vlasov, inak nazývanú Androgénna Alopécia. Na liečbu hormonálneho vypadávania vlasov už nám bohužiaľ nepostačí doplniť proteíny a tak podporiť rast a silu vlasov, ale budeme potrebovať na trhu zatiaľ jedinú dostupnú účinnú zložku minoxidil. Jedným z prípravkov, ktorý minoxidil obsahuje je účinný Neocapil. Na základe Neocapil recenzie je však potrebné poznamenať, že tento prípravok bude účinný iba u ženského hormonálneho vypadávania vlasov, pretože má iba 2 % zloženie minoxidilu, čo bohužiaľ u mužských hormonálnych porúch nestačí.

5. Mužská plešatosť je veľmi častým javom a podľa výskumov ňou trpia dvaja z troch mužov vo veku okolo 50–60 rokov. Ide tu o kombináciu génov a hormónov tak ako sme už spomínali vyššie. Veľmi účinné je v tomto prípade užívať práve Minoxidil na vonkajšie použitie a na vnútorné použitie Finasterid.

Ak vás postihuje vypadávanie vlasov dlhodobejšie a príčinou si nie ste istí, lekár vám dokáže na základe testov spoľahlivo určiť diagnózu a stanoviť liečbu.

chyba