Aké je to, keď vás rozmaznáva samotná príroda?

Aké je tajomstvo kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, na ktorú nedá dopustiť ani speváčka Lina Mayer, herečka Bibiána Ondrejková či tanečnica Katka Jakeš a v Nemecku sa predáva viac než luxusný Chanel?

16.07.2019 10:00
Assay, PR článok, nepoužívať Foto:

Predstavte si svet, kde môžete svoj pleťový krém pokojne zjesť. Také čisté zloženie má. Svet, kde voda z vášho odličovača nepochádza z vodovodného kohútika, ale z lesného termálneho prameňa. Predstavte si svet, v ktorom poznáte pôvod každej jednej bylinky či bobuľky a poznáte dlane, ktoré ich zbierali, aby sa ocitli vo voňavých olejčekoch a krémoch. Svet, v ktorom kvôli vašej kráse netrpia zvieratá ani príroda a nie sú vykorisťovaní ľudia. Takýto svet naozaj existuje. Je to svet certifikovanej prírodnej kozmetiky ANNEMARIE BÖRLIND.

Príbeh tejto kozmetickej značky sa začal písať už pred úctyhodnými 60. rokmi. Založila ju uznávaná nemecká priekopníčka prírodnej kozmetiky Annemarie Lindner, ktorá po rokoch neúspešného boja s mastnou pleťou a silným akné dala zbohom konvenčnej liečbe a začala si miešať vlastnú kozmetiku z čisto prírodných, rastlinných ingrediencií. Práve ona je autorkou slávneho citátu, že by si na tvár nedala nič, čo by nedokázala aj zjesť. Podarilo sa jej uzdraviť nielen svoju pleť, ale pomohla i tisícom ďalších. A tak sa zrodila certifikovaná prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND – Natural Beauty.

V produktoch tejto značky už od jej vzniku až do dnešných dní nenájdete iné, než čisto rastlinné extrakty a ingrediencie prirodzené pre ľudské telo. Spája v sebe rastlinné ingrediencie tej najvyššej kvality s najnovšími vedeckými poznatkami o ľudskej koži. Neobsahuje žiadne živočíšne výťažky, parabény, silikóny, ropné deriváty, emulgátory, umelé konzervanty, syntetické vône, PEG a ďalšie chemické látky. Dokonca i voda vo všetkých jej produktoch pochádza z vlastného termálneho prameňa, ktorý vyviera z hĺbky 166 metrov v Čiernom lese.

Foto: PR servis, Matus Valko
Assay, PR článok, nepoužívať

Prinášajú svetové inovácie

Výrobcovia tejto certifikovanej prírodnej kozmetiky majú dokonca vlastné oddelenie vedy a výskumu. A práve tam sa rodia svetové inovácie, pri ktorých podáva moderná veda ruku prírode a táto značka ich prináša na trh už desiatky rokov.

Keďže značka už od svojho vzniku striktne odmieta testovanie na zvieratách a používanie živočíšnych výťažkov, vedci v Börlindských laboratóriách vynašli napríklad náhradu za notoricky známy elixír mladosti – kyselinu hyalurónovu. Je ňou extrakt z huby Tremella fuciformis (rôsolovky riasotvarej), ktorý dokáže viazať v koži ešte viac vlhkosti než kyselina hyalurónová živočíšneho pôvodu.

Svetu priniesli aj jedinečný Tvárový olej 3 v 1, ktorý vďaka svojmu unikátnemu zloženiu dokáže pleť ochrániť pred hrozbou dnešnej modernej doby – všadeprítomným modrým svetlom z telefónov, počítačov, televízorov či tabletov, ktoré spôsobuje predčasné starnutie.

A ich prelomová produktová línia LL Regeneration, vyvinutá ešte v 70.rokoch minulého storočia, bola jednou z prvých lastovičiek protivráskovej starostlivosti v dobách, keď pojem „anti-aging“ ešte ani neexistoval.

Z úcty k človeku i k prírode

Táto kozmetika však nie je prírodná len svojim zložením, ale aj svojim postojom voči životnému prostrediu. Börlindskí vedci neustále hľadajú nové spôsoby ako kozmetiku ANNEMARIE BÖRLIND vyrábať s úctou k človeku i k prírode a celá firma je striktne orientovaná na udržateľnosť. Práve preto sa všetka výroba sústreďuje v sídle kozmetickej značky v Čiernom lese v Nemecku, všetky suroviny pochádzajú z kontrolovaného organického poľnohospodárstva alebo zo zberu z voľnej prírody či z rozličných fair-trade projektov tak, aby sa pri ich získavaní šetrne zaobchádzalo s prírodnými zdrojmi.

Tento rok prišli s ďalšou inováciou z tohto súdka – začali baliť produkty do obalov vyrobených z cukrovej trstiny, ktoré sú však na rozdiel od iných bioplastov rozložiteľné bez negatívneho dopadu na životné prostredie, neprispievajú ku globálnemu otepľovaniu a dajú sa stopercentne recyklovať. Ako ich spoznáte? Na zadnej strane obalu majú logo „I’m Green ™ Tube”. "Hoci tento projekt je ešte len v plienkach a postupne zavádzame tieto obaly do nových línií, bude ďalším významným krokom k tomu, ako ochrániť našu planétu pre ďalšie generácie,” hovorí Henrieta Martinková, distribútorka kozmetickej značky ANNEMARIE BÖRLIND pre Slovensko a Českú republiku.

Foto: PR servis
Assay, PR článok, nepoužívať

Milujú ju aj známe Slovenky

Kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND je výnimočná tým, že v sebe spája to najlepšie a najčistejšie z prírody s najnovšími vedeckými poznatkami o ľudskej koži. Okrem systematickej pleťovej starostlivosti pre všetky typy pleti nájdete v jej sortimente aj výnimočnú dekoratívnu kozmetiku a telovú starostlivosť. Spĺňa tie najprísnejšie medzinárodné certifikáty a štandardy, jej bezpečnosť a pleťová kompatibilita je potvrdená dermatológmi a nezávislými ústavmi. Vďaka svojmu čistému prírodnému zloženiu je táto kozmetika vhodná aj pre ľudí s citlivou pokožkou a tehotné ženy.

Jej produkty totiž skutočne fungujú a výsledky vidíte po krátkej dobe používania. Je riešením pre každú modernú ženu, ktorej skutočne záleží na svojom zdraví a kráse a vie, že si môže dopriať oboje. Milujú ju tisíce žien na celom svete, vlani sa v Nemecku predávala dokonca viac než luxusné značky ako Chanel, Sisley či La Mer.

Na Slovensku sa teší čoraz väčšej popularite, používajú ju aj mnohé naše známe tváre, napríklad obľúbená speváčka Lina Mayer, herečka a moderátorka Bibiána Ondrejková či čerstvá mamička a extanečnica Katka Jakeš, ktorá kozmetiku ANNEMARIE BÖRLIND bez obáv používala aj počas tehotenstva.

Kozmetiku ANNEMARIE BÖRLIND kúpite vo vybraných beauty salónoch, bio predajniach, na estetických klinikách po celom Slovensku a v Českej republike a v e-shope www.annemarieborlind.sk.

chyba