Doprajte svojmu zraku to najlepšie

Zrak je jeden z piatich základných zmyslov človeka, a zároveň je tiež jeden zo zmyslov, pri ktorých dochádza najčastejšie k poškodeniu alebo zhoršeniu. Príčin môže byť viac, ale vždy existuje aj spôsob ako zraku pomôcť.

14.06.2019 00:00
Occutein Brilliant, PR článok, nepoužívať Foto:

Tadiaľto cesta nevedie

Prostredie v ktorom sa človek pohybuje, je pre správne fungovanie oči kľúčové. Napríklad prašné či zadymené ovzdušie môže negatívne vplývať na náš zrak. Nezvratné zmeny nastávajú v oku aj pri dlhšom pohľade na slnko. Veľká únava zraku spôsobuje tiež čítanie pri nedostatočnom svetle a časté pozeranie na monitor počítača alebo televízor. Pokiaľ cítite, že oči namáhate viac než je zdravé, vyskúšať môžete rôzne očné cvičenia, a tiež sa zamerajte na doplnenie kľúčových látok práve pre váš zrak.

Foto: PR servis
Occutein Brilliant, PR článok, nepoužívať

Zdravé antioxidanty – zinok, meď a selén

Tieto látky patria do skupiny antioxidantov, ktoré chránia organizmus pred škodlivými vplyvmi z prostredia. Myslené je tým napríklad znečistenie ovzdušia, dym z cigariet či UV žiarenie apod. Úplne zjednodušene môžeme o týchto antioxidantoch povedať, že fungujú ako „slnečné okuliare“, ktoré do určitej miery chránia bunky pred všetkými zmienenými vonkajšími vplyvmi.

Správna cesta – vitamín A a luteín

„Keď budeš jesť mrkvu, nezhorší sa ti zrak.“ Túto vetu ste minimálne v detstve určite počuli a bude na nej niečo pravdy. Mrkva skutočne podporuje zrak. Obsahuje okrem iného aj beta-karotén, ktorého premenou vzniká v tele vitamín A, ktorý príspieva k správnej funkcii zraku. Zázračná preto nie je priamo mrkva, ale práve jej farbivo – beta-karotén. Existuje celá ďalšia rada potravín, ktoré sú na vitamín A bohaté. Patria medzi ne napríklad špenát, kapusta alebo hlávkový šalát.

Ďalšou dôležitou látkou je luteín. Tento obdivuhodný vitamín, známy ako strážca zraku, patrí rovnako ako vitamín A do širokej skupiny organických zlúčenín s názvom karotenoidy. Ľudské telo nemôže a ani nevie luteín vyrobiť, preto musí byť na podporu oka získaný. Najlepšie z potravín či výživových doplnkov.

odkaz Foto: PR servis
Occutein Briliant, PR článok, nepoužívať

Komplexná starostlivosť z lekárne

Všetky tieto látky dokážeme čiastočne získať z potravy. Ich spotreba však s pribúdajúcim vekom stále rastie, a preto je potrebné ich doplniť aj z iných zdrojov. Riešením je výživový doplnok Ocutein® Brillant Lutein 25 mg s maximálnym množstvom luteínu a vitamínom A pre maximálny a dlhodobý účinok. K nemu navyše môžete teraz dostať ako darček očné kvapky Ocutein® Sensitive Plus, ktoré miernia podráždenie spôsobené vonkajšími vplyvmi a upokojujú suché a unavené oči. V zložení tejto zdravotníckej pomôcky nájdete hyaluronát sodný, ktorý zabezpečuje lubrikačný a hydratačný účinok a extrakt z čučoriedok, ktorý pomáha uľaviť od pocitu unavených očí a prispieva k udržaniu dobrého zraku.

Trápi vás očná alergia?

Zhruba polovicu alergikov trápia v období hlavnej peľovej sezóny očné problémy, ako sú svrbenie, pálenie a začervenané oči. Doplňte preto svoju lekárničku aj o hydratačné očné kvapky Ocutein® Allergo poskytujúce úľavu a osvieženie očí pri symptómoch alergie a sennej nádchy.

OCUTEIN® BRILLANT Lutein 25 mg je výživový doplnok. Obsahuje viac luteínu (pre rýchlejší nástup účinku), zinok a vitamín A pre udržanie kvality normálneho zraku. Prípravok je navyše obohatený o fosfatidylcholín, ktorý zlepšuje vstrebávanie a využitie luteínu. Tento výživový doplnok obsahuje kyselina listová (B9), Karotenoid complex (luteín, zeaxantín, vitamín A) a Antioxidant complex (zinok, meď, selén).

chyba