Tu je rýchly test, ktorý Vám povie viac o Vašom krvnom tlaku

Vedeli ste, že vysoký krvný tlak často nebýva sprevádzaný žiadnymi príznakmi? Preto sa nazýva aj „tichý zabijak“. Náš organizmus však môže poškodiť mnohými spôsobmi, a to by malo byť pre nás ľudí dostatočnou motiváciou vedieť o tom včas.

05.12.2018 06:00
Vysoký tlak, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Čo ak vysoký krvný tlak neliečim?

  1. Pri nedostatočnej či nesprávnej liečbe vysokého krvného tlaku sa zvyšuje námaha nášho srdca a ciev. Po dlhé obdobie musí srdce pracovať ťažšie ako za normálnych okolností, má snahu zväčšiť sa – steny hrubnú (hypertrofia srdcového svalu). Mierne zväčšené srdce síce môže pracovať dobre, ale ak sa zväčší priveľmi, môže to spôsobiť veľké problémy.
  2. Jedným z najčastejších príznakov, že niečo nie je v poriadku, je dýchavičnosť po fyzickej námahe. S pribúdajúcimi rokmi cievy človeka tvrdnú a stávajú sa menej elastické. To nastane u každého človeka bez ohľadu na výšku krvného tlaku. U osôb, ktoré majú vysoký krvný tlak, nastane tento proces oveľa skôr.
  3. Vysoký krvný tlak zvyšuje riziko mozgovej porážky. Môže tiež poškodzovať obličky a zrak.
Foto: PR servis
Vysoký tlak, PR článok, reklama, nepoužívať

Až 49% populácie zomiera na srdcovo-cievne ochorenia.

Čo to znamená v reálnych číslach? Že takmer 30 000 Slovákov ročne zomrie na srdcovo-cievne ochorenia. Medzi tieto ochorenia zaraďujeme aj vysoký krvný tlak.

Riaďte svoj osud

Problémom, ktoré srdcovo-cievne ochorenia prinášajú, môžete pokojne predchádzať. Urobte si rýchly test, na základe ktorého zistíte či sa môžu týkať aj Vás.

chyba