Účinnejší vitamín C

Vitamín C patrí medzi dôležité látky, ktoré nutne potrebuje každý organizmus. Zaraďuje sa medzi antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť telo pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia. Teraz je na trhu aj účinnejšia forma, ktorá zabezpečuje niekoľkonásobne vyššie vstrebávanie vitamínu C a jeho lepší prienik do buniek. Objavte lipozomálnu technológiu vitamínu C!

01.10.2018 10:15
inPHARM_1

Odporúčaná denná dávka vitamínu C pre dospelých je asi 100 mg. Nie je to veľa a napriek tomu rad štúdií ukázal, že deficit vitamínu C je aj v rozvinutých krajinách pomerne častý. Môže byť nenápadný a nemusí byť spočiatku spojený s klinickým problémami. V prieskume, ktorý prebehol v roku 2011, sa ukázalo, že až pätina inak zdravých obyvateľov Európy nemá dostatočný príjem vitamínu C. Okrem toho určité skupiny ľudí potrebujú oveľa vyššiu dennú dávku vitamínu C (fajčiari, fyzicky a psychicky ťažšie pracujúci, chorí ľudia napr. s opakovanými infekciami, kardiovaskulárnymi ochoreniami – vysokým krvným tlakom, s problémami pohybového aparátu, po úrazoch, operáciách atď.).

Vitamín C treba telu dopĺňať stravou a výživovými doplnkami

Keďže telo si „Céčko“ nevie vytvoriť samo, je odkázané na jeho príjem zvonka, či už prostredníctvom stravy alebo výživových doplnkov. Len tak nebude organizmus trpieť jeho nedostatkom. Vitamín C má veľa dôležitých účinkov na zdravie – prispieva k optimálnej funkcii imunitného systému, psychiky, činnosti nervovej sústavy a normálnej tvorbe kolagénu. Pomáha tiež chrániť bunky pred oxidačným stresom, znižovať únavu a vyčerpanosť a je dôležitý aj pri lepšom vstrebávaní železa.

Lipozomálny vitamín C sa lepšie vstrebáva a využíva v organizme

Ak sa rozhodnete dodať telu Céčko s doplnkami výživy, vyberajte si tie, ktoré obsahujú lipozomálny vitamín C. Lipozomálna technológia umožňuje obklopiť vitamín C vrstvou prírodných fosfolipidov, ktorá mu poskytuje v priebehu trávenia ochranný kryt, a tak zaisťuje jeho dlhšie a postupné vstrebávanie, ľahšie prenikanie do buniek a zároveň aj šetrnosť k tráviacemu traktu. Na rozdiel od bežnej, vo vode rozpustnej formy vitamínu C, dokáže zabezpečiť v krvi niekoľkonásobne vyššiu hladinu vitamínu C, a po dlhšiu dobu, na zabezpečenie všetkých fyziologických a antioxidačných účinkov. Takáto technológia je použitá v prípravku LIPO-C-ASKOR od spoločnosti inPHARM.
inPHARM2

Môžete si vybrať kapsulovú alebo tekutú formu

Ten v kapsulovej forme okrem vitamínu C obsahuje aj výťažok zo šípok a bioflavonoidy z citrusových plodov. Obsiahnuté látky sú z geneticky neupravených surovín a prírodné farbivo sa získava ako výťažok z paradajok (lykopén). Dospelým sa odporúča užívať 1–4 želatínové kapsuly denne, deťom od 6 rokov 1–2 kapsuly denne, ktoré sa zapijú dostatočným množstvom tekutiny, ráno a večer. V lekárňach je dostupná aj tekutá forma lipozomálneho vitamínu C, ktorá je vhodná aj pre menšie deti. Najlepšie sa užíva spolu s pomarančovým džúsom. Je vhodná aj pre ľudí, čo potrebujú užívať vitamín C vo vyšších dávkach. Potrebné množstvo vitamínu sa ľahko dávkuje pomocou priloženej odmerky.

Nedostatok vitamínu C ľahko zistíte

inPHARM, testovacie prúžky na určovanie hladiny vitamínu C v moči

Navyše sú v baleniach prípravku LIPO-C-ASKOR pribalené unikátne testovacie prúžky na určovanie vitamínu C v moči, aby si každý vedel určiť, či potrebuje doplniť hladinu vitamínu C.
Viac informácií nájdete na www.inpharm.sk.
chyba