Ako môže slnko zásadne ovplyvniť stav pleti?

Časté vystavovanie pleti škodlivým slnečným lúčom je jednou z hlavných príčin jej predčasného starnutia. Lúče spôsobujú nielen výskyt vrások, ale aj zmeny pigmentácie pokožky, jej textúry alebo elasticity. Obzvlášť v lete je starostlivosť s ochranným faktorom úplnou nevyhnutnosťou.

10.07.2018 08:00
modelka rvtllaser

Čo môžete pre svoju pleť urobiť, aby ste sa týmto nepriaznivým vplyvom vyhli? Základom je účinná hydratačná starostlivosť s obsahom ochranného faktora. V našich podmienkach si vystačíte s hodnotou 20, pri pobyte pri mori zvoľte faktor 30 a vyšší. Niekedy je SPF faktor už súčasťou make-upov, BB krémov alebo rôznych fixačných prípravkov, stačí sa len pozrieť na etikety.

3600523448746 T425

Pre potreby zrelej pleti je určený denný krém Revitalift Laser Renew od L'Oréal Paris, ktorý ponúka špeciálnu starostlivosť v boji proti vráskam, vďaka obsahu adenozínu, hlavnej stavebnej jednotky DNA a pro-Xylane, molekula účinná v boji proti starnutiu. Pôsobí účinne proti jednotlivým znakom starnutiu – napomáha redukcii vrások, navráti pokožke pružnosť a objem, zmenšuje póry a zároveň obsahuje SPF 20 a chráni tak pleť pred slnečnými lúčmi. Klinická štúdia krému Revitalift Laser Renew zistila, že čím dlhšie ženy krém používajú, tým viac je ich pleť omladená.

Medzi jedenástou hodinou dopoludnia a šestnástou hodinou popoludní sú slnečné lúče najsilnejšie, preto by ste sa mali slniečku v tomto čase, pokiaľ je to možné, úplne vyhnúť. Ak to nie je reálne, vyberte pokrývku hlavy, ktorá ochráni nielen vaše vlasy, ale aj pokožku tváre, ako je napríklad klobúk.

3600523448746 T2

Do tretice vám poradíme, čo robiť, ak si nejakým nedopatrením pleť spálite. V takom prípade je dôležité pokožke dodať špeciálnu starostlivosť s vysokou hydratačnou schopnosťou, a zároveň nedráždivým zložením. Pokožku je najprv potrebné upokojiť a potom hydratovať. V žiadnom prípade spálené miesta nevystavujte znova slnku, kým nebudú úplne zahojené, a to ani po použití opaľovacieho prípravku.

chyba