Vaginálnej infekcii predídete aj vďaka správnej spodnej bielizni

Viac než 2 miliardy žien prekoná vaginálnu infekciu aspoň raz za život. Našťastie, existuje pár šikovných zásad, ako jej predísť. Ktoré to sú?

13.12.2017 08:00
vagina inzercia

Viac než 2 miliardy žien prekoná vaginálnu infekciu aspoň raz za život. Našťastie, existuje pár šikovných zásad, ako jej predísť. Ktoré to sú?

Kvasinky v pošve nie sú samé o sebe problémom. Tvoria prirodzené prostredie vagíny, ale keď sa premnožia, dokážu ženám poriadne strpčiť život. Svrbenie, nepríjemné výtoky, znížená imunita sú príznaky, ktoré nechýbajú ani jednej z nás.

Ako pri každej chorobe, aj pri tejto platí, že tou najúčinnejšou liečbou je prevencia. Ako teda vybabrať s mykózou?

Čomu by ste sa mali vyvarovať?

Saune, primárne parnej. Teplo + vysoká vlhkosť = ideálne zázemie pre mikróby.
Verejným bazénom. Dezinfekčné prostriedky a vaša vagína sa nemajú v láske. Na kúpanie zvoľte radšej more, ktoré prirodzene hojí všetky neduhy. Mokré plavky si okamžite prezlečte!
Hormonálnej antikoncepcii.
Pošvovým dezodorantom a aromatizovaným sprchovým gélom. Naopak, je dobré používať mydlá s kyslým pH, určené na intímnu hygienu.
Sexu s novým partnerom, bez ochrany. Akokoľvek smutne to znie, sexu by ste sa mali zriecť aj počas liečby, ak ste už ochoreli.
Tampónom. Mikróby milujú krvou nasiaknuté tampóny a množia sa v nich jedna radosť.
Parfumovaným vložkám. Uprednostnite produkty na báze prírodných materiálov. Také sú napríklad vložky Gentle Day, ktoré vašu pokožku absolútne nedráždia. Navyše obsahujú aniónový pásik, ktorý pôsobí antibakteriálne a protizápalovo.

vaginalna infekcia3

Cukru. Zvýšená hladina cukru v krvi napomáha vznikom zápalov. Zriecť by ste sa mali predovšetkým sladených nápojov a čokolády.

Zdravie nosíte aj v spodnej bielizni

Samozrejmosťou sú nohavičky z prírodných materiálov, hlavne z bavlny. Veľa pomôže aj to, ak nohavičky po vypratí prežehlíte. Nenoste tangáče – dráždia pokožku a neposkytujú dostatočnú ochranu.

Povrch bavlnených nohavičiek EiVi od Gentle Day je špeciálne upravený iónmi striebra, ktoré zabezpečujú prirodzenú dezinfekciu. Sú pohodlné a priedušné, čím zabraňujú množeniu mikrób a pôsobia protizápalovo.

vaginalna infekcia

Objednať si ich môžete v hravej fialovej a sexy čiernej farbe. Doladiť k nim môžete aj zvodnú a rovnako pohodlnú podprsenku. Kto povedal, že čo je zdravé, nemôže byť aj pekné?

vaginalna infekcia2
chyba