Zatočte s jarnou únavou pomocou medicinálnych húb

Tí z vás, ktorí po dlhej zime každoročne bojujú s jarnou únavou iste poteší, že existuje čisto prírodný recept, ktorý si s jarnou únavou poradí.

09.05.2017 08:00
zdroj: MycoMedica
MycoMedica zdroj: MycoMedica

Aké sú vlastne príčiny jarnej únavy? Na celkovej vyčerpanosti organizmu sa podieľa nedostatok pohybu, prekúrené miestnosti a prechod do zimy, smog, či zlé zloženie stravy. Poďme sa pozrieť na zázračné účinky medicinálnych húb.

Celebrity zo sveta medicinálnych húb
Cordyceps čiže húsenica čínska je cudzopasná huba, ktorá sa prirodzene vyskytuje v horských oblastiach Tibetu a Číny. Táto huba, ktorá je súčasťou tradičnej čínskej a tibetskej medicíny patrí k najdrahším a najcennejším hubám sveta. Liečivé účinky medicinálne huby Cordyceps prvýkrát objavili pastieri jakov, ktorí zistili, že zvieratá, ktoré špongiu konzumovali boli vitálni, plní energie a žili dlhšie. Medicinálne huba Reishi, ktorá je u nás známa tiež ako leskokôrka lesklá je právom nazývaná „božskou hubou nesmrteľnosti;, tradičná čínska medicína účinky tejto huby využíva viac ako 4000 rokov, skôr si ju dokonca natoľko uctievali, že bola určená len pre cisára a jeho rodinu .

Nová energia s medicínskymi hubami
Medicinálne huby, medzi ktoré patrí už spomínaná huba Cordyceps a Reishi, majú vďaka svojmu unikátnemu zloženiu schopnosť posilniť nás po všetkých stránkach. Huby obsahujú veľké množstvo beta glukánov, vlákniny, terpenoidov, flavonoidov, enzýmov, aminokyselín, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Ak je váš imunitný systém vyčerpaný bojom s infekciami, medicinálne huby vás doslova vrátia späť do hry. Posilňujú obranné funkcie imunitného systému a harmonizujú ich tak, aby nedochádzalo k vzniku autoimunitných chorôb a alergických reakcií.

Nová jarná miazga
Medicinálne huby sú tiež silnými antioxidantmi, odstraňujú voľné radikály a uľahčujú telu. Aj s nevyváženou stravou, ktorá v zime môže obsahovať málo vlákniny, si tieto huby poradia, zvyšujú detoxikáciu tela a posilňujú funkciu a regeneráciu pečene a obličiek. Medicinálne huby pôsobia na organizmus tela komplexne. K plnému zdraviu patrí aj dobrý stav mysle a psychiky, medicinálne huby dokážu zlepšiť pamäť, pozornosť, náladu aj zvýšiť odolnosť voči stresu. Ste po zime vyčerpaní a depresívne? Vyskúšajte medicinálne špongiu Cordyceps.

30% polysacharidov – ideálny pomer
Niektorí predajcovia ponúkajú Cordyceps či Reishi s 40% alebo 50% alebo dokonca 60% polysacharidov. Takéto zvyšovanie koncentrácie polysacharidov je vždy na úkor ostatných účinných látok. Jednoducho Cordyceps už prestáva mať účinky Cordycepsu a blíži sa čistému betaglukanu. Pokiaľ je treba pôsobiť silnejšie, zvýši sa množstvo užívaných kapsúl. Pritom pomer účinných látok zostane rovnaký ako v surovej hube. To je jednoduchá matematika, nenechajte sa oklamať reklamnými triky.

MycoMedica Foto: Foto: djd/Gesellschaft fuer Vitalpilzkunde e.V.
MycoMedica MycoMedica
chyba