Ako riešiť intímny problém, o ktorom neradi hovoríme

Bolesť, pálenie a svrbenie v intímnej oblasti - nepríjemné pocity mnohých žien. Problémy môžu mať najmä ženy po menopauze a čerstvé matky, ktoré koja. Suchá pošva však môže trápiť aj iné ženy.

18.11.2015 08:00
boleť, žena, brucho Foto:

Suchosť pošvy vzniká kvôli hormonálnemu stavu počas dojčenia, kedy žena nemenštruuje a je prirodzene chránená pred ďalším možným otehotnením. Ženy po menopauze často pociťujú suchosť a pálenie najmä pokiaľ ešte chcú sexuálne žiť. Lubrikácia u nich trvá dlhšie alebo je nedostatočná, pretože už nemajú toľko estrogénu,“ hovorí gynekologička MUDr. Zora Vasiľová. Problémy však môžu mať aj ženy po chemoterapii, rádioterapii, gynekologickom zákroku alebo tie, ktoré dlhodobo užívajú hormonálnu antikoncepciu.

Ako riešiť suchosť pošvy?

Nový vaginálny gél Hydrofemin obsahuje dve účinné zložky. Kombináciou kyseliny hyalurónovej a kyseliny mliečnej je možné navrátiť príjemnú vlhkosť do intímnej oblasti.

Hydrofemin-inzercia

Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou ľudského tela. Vytvára ochranný povlak, ktorý zvhčuje, chráni, zabraňuje prenikaniu a rastu patogénnej flóry, urýchľuje prirodzený proces hojenia a regeneráciu poškodenej sliznice a podporuje prirodzené protizápalové procesy.

Kyselina mliečna vytvára potrebné, prirodzene kyslé prostredie v pošve, a tak udržiava mikrobiálnu rovnováhu a zabraňuje šíreniu patogénnych baktérií.

Doktorka Vasiľová poukazuje aj na pohodlnejšie používanie: „Aplikácia vo forme gélu je pre ženy jednoduchšia a praktickejšia.“

Viac info nájdete na hydrofemin.sk

chyba