Andulačná terapia – unikátne liečivé vibrácie

Najmä v prípade chronických ochorení sa nezriedka stáva, že farmakologická liečba nie je úspešná. Vtedy môžu byť účinným riešením biofyzikálne metódy podpornej liečby.

22.07.2015 08:00
ANDULAČNÁ TERAPIA

Pribúda nielen ľudí s chronickými ochoreniami, ale zvyšuje sa aj počet jednotlivých ochorení na jednotlivca. Prof. Roland Stutz, odborník z centra zdravia spoločnosti MEDIDUC GmbH vo Frankfurte, špecialista na rehabilitáciu a funkčnú a výkonovú diagnostiku dokonca uvádza, že v priemere každý z nás žije so 4,2 chronickými ochoreniami súčasne. Nezriedka sa stáva, že prostriedky klasickej medicíny pri liečbe chronických ochorení narážajú na neúspech – príkladom je liečba chronickej bolesti. Nemálo pacientom farmaká nepomáhajú, kruté bolesti významne znižujú kvalitu ich života a nezriedka ich invalidizujú. Alternatívou je biofyzikálna podporná liečba, ktorej cieľom nie je liečiť jednotlivosti, ako to často býva v prípade klasickej medicíny. „Ide predovšetkým o posilnenie samoliečebných síl organizmu,” uvádza Dr. Klaus Bös, profesor na KIT – Inštitúte športu a športových vied. A takú šancu podľa neho ponúka andulačná terapia.

Rezonančné kmity Táto biofyzikálna metóda sa ukazuje ako veľmi účinná práve na poli liečby chronických ochorení. Odborníci ju vyvinuli z využitia frekvencií v lekárstve a spočíva v cielenom vytváraní rezonančných kmitov v ľudskom organizme. Tieto frekvencie sú prispôsobené príslušnému cieľu liečby a podporujú organizmus pri návrate k jeho normálnej funkcii a napomáhajú rozsiahlej regenerácii. Prof. Stutz upresňuje, že ide o špecifický terapeutický postup, pri ktorom dochádza k rozkmitaniu všetkých tekutín v organizme prostredníctvom biologických rezonančných kmitov s frekvenciou od 10 do 70 Hz. „V kombinácii s infračerveným hĺbkovým teplom, ktoré rozširuje cievy, tak dochádza k povzbudeniu toku krvi, cirkulácii lymfy, podpore regenerácie buniek a posilneniu obranyschopnosti organizmu, a to všetko bez vedľajších účinkov,“ uvádza Stutz.

Prečo chronické choroby Vznik chronických ochorení má rôzne príčiny, liečba vyžaduje riadený terapeutický proces. Podľa Stutza možno pomocou andulačnej terapie odstrániť väčšinu týchto príčin. Profesor Dr. Peter Knolle z inštitútu Medical Research Lausanne pre klinickú kontrolu liečiv a lekárskych prístrojov charakterizuje ochorenie vo všeobecnosti ako „nedostatok informácií“. V tomto zmysle andulačná terapia ponúka chorému „správnu informáciu“ (frekvenciu) pre normalizáciu funkcií a regeneráciu. V dôsledku pôsobenia rôznych škodlivých vplyvov dochádza k narušeniu homeostázy organizmu, narúša sa rovnováha prirodzených regulačných mechanizmov v ľudskom tele, zabrať dostáva aj imunita. Vďaka analýze aktuálneho zdravotného stavu jednotlivca a individuálne nastavenej terapii môže andulačná terapia významne prispieť k zachovaniu a obnove zdravia.

Výhody andulácie Ďalšie plus si andulačná terapia môže pripísať aj pre absenciu vedľajších účinkov, ktoré sú častým úskalím farmakologickej liečby. Tá navyše často nelieči príčiny, je symptomatická. Andulačná terapia sa, naopak, snaží eliminovať príčiny ochorení, aktivuje samoliečiteľskú schopnosť tela a v kombinácii s farmakoterapiou pomáha aj zlepšovať účinok liekov a zmierňovať ich nežiaduce účinky. Vhodná je pre pacientov každého veku, a ako upresňuje Stutz, „necieli len na špeciálny systém orgánov, ale rovnakou mierou pozitívne ovplyvňuje všetky funkcie organizmu“. Väčšina ochorení má spoločnú príčinu. „350 rôznych ťažkostí chronických ochorení je často spôsobených zápalovými procesmi, poruchami prekrvenia alebo metabolizmu a zlým zásobením orgánov. Prečo teda uvažovať o jednotlivých liečbach namiesto toho, aby bola vyvinutá obecne účinná liečebná metóda? Vysoká účinnosť andulačnej terapie spočíva v tom, že nasadzuje svoju terapeutickú páku presne tam, kde ochorenia vznikajú,“ vysvetľuje Stutz.

Aké sú hlavné účinky andulačnej terapie? ֍ výrazné zmiernenie akútnych i chronických bolestí chrbtice ֍ stimulácia lymfatického systému, detoxikácia organizmu ֍ odstraňovanie bolestí hlavy, tlaku, migrény a napätia šijového svalstva ֍ veľmi účinné pôsobenie pri bolestiach kĺbov, reume, artróze, rednutí kostí ֍ podpora pri odstraňovaní celulitídy ֍ odbúravanie viscerálneho (orgánového) tuku ֍ stimulácia čriev pri tráviacich problémoch ֍ zlepšenie látkovej výmeny napr. pri nadváhe ֍ výrazná pomoc pri prerušovanom spaní, nespavosti, strese, napätí ֍ rýchla regenerácia po športovom výkone

Aplikácia Andulačná terapia sa aplikuje v mimoriadne pohodlnom ergonomickom lôžku. Jedna terapia trvá pol hodiny, vhodné je ju opakovať aj denne. Účinok andulácie je podporený hĺbkovým infračerveným svetlom.

Overená praxou Andulačná terapia je v mnohých západných krajinách a, našťastie, už aj na Slovensku overenou metódou podpory liečby civilizačných ochorení, o čom svedčia skúsenosti lekárov, fyzioterapeutov, rehabilitačných pracovníkov a nespočetného množstva individuálnych užívateľov.

KONTAKT A OSOBNÉ KONZULTÁCIE

Andulačné hhp systémy

  • zastúpenie pre Slovensko

PaedDr. Peter Glocko

mobil: 0918 730 176

e-mail: glocko@andullasys.cz

www.andullasys.cz

Text: Martin Cyprián

chyba