Tehotná a prechladnutá? Zbytočné obavy

Prechladnutiu sa nevyhnú ani nastávajúce mamičky, vírusy, žiaľ, neobchádzajú ani ženy v tomto chúlostivom životnom období. Aj tehotné ženy chodia do práce, do obchodu, k lekárovi, trávia čas s priateľmi, infikovať sa preto môžu kdekoľvek. Problémom by však mohol byť priebeh ochorenia i charakter liečby, všetko totiž vplýva na vyvíjajúci sa plod.

09.12.2014 08:00
mucoviral inzercia

Ak dostane virózu tehotná žena, má to o niečo zložitejšie ako zvyšok populácie. Okrem typických tehotenských ťažkostí, ako je ranná nevoľnosť, zápcha, potenie, opuch nôh a pálenie záhy, musí zápasiť aj s klasickými symptómami prechladnutia­.Zvyčajne ju trápi bolesť hlavy, svalov i kĺbov, kašeľ či škriabanie v hrdle a napokon sa pridá aj únava pre nedostatok spánku. Pocit vyčerpanosti je v tomto prípade dosť nepríjemná komplikácia, pretože mamička sa bojí o svoje ešte nenarodené dieťatko. A problémom môžu byť aj lieky, pri ich výbere by mala byť tehotná žena obzvlášť opatrná.

Pomoc prichádza z mora

Možno by si každá ušetrila zbytočný stres, keby sa hneď zorientovala v ponuke prípravkov vyhovujúcich tehotnej žene. Špeciálne by sa mala spoľahnúť na prírodný zdroj, ktorý neohrozuje ani dieťa ani ju samotnú. Ńa našom trhu sa objavil prípravok Mucoviral, ktorý tieto atribúty spĺňa. Obsahuje prírodnú látku karagénan, výťažok z červenej morskej riasy, u ktorej vedci klinickými štúdiami potvrdili, že dokáže účinne zabojovať s vírusmi. A keďže tie sa do organizmu dostávajú najčastejšie cez nos, prípravok Mucoviral bol zámerne vyvinutý vo forme nosového spreja. Na sliznici nosa vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá bráni vírusom preniknúť do buniek. Ich množstvo sa zníži až o 92 percent, zmiernia sa tým príznaky prechladnutia a človeku sa celkovo uľaví. Prípravok je vďaka svojmu prírodnému zloženiu zároveň šetrný k organizmu a to je pre budúcu mamičku podstatný argument. Vhodný je samozrejme pre všetkých členov rodiny, dokonca aj pre detičky už od 1 roka.

mucoviral inzercia

Na ochranu pred vírusmi? Prečo nie?

Tehotná žena musí aj trochu predvídať. V chrípkovom období by mala ignorovať preplnené obchodné centrá a naopak posilňovať obranyschopnosť konzumáciou ovocia a zeleniny, pitím vhodných bylinkových čajov (v prvom trimestri môže napríklad šalvia, levanduľa, podbeľ či mäta ublížiť) a dostatočným relaxom. A v prípade, že začne pociťovať príznaky fyzickej nepohody, čo i len slabé symptómy prechladnutia, môže si použitím prípravku s prírodnou látkou v predstihu zabezpečiť ochranu sliznice nosa. Vírusy potom nebudú mať šancu organizmus infikovať.

Aj pre dojčiace ženy

Efektívnu a zároveň neagresívnu pomoc potrebuje aj prechladnutá mamička, ktorá dojčí. Aby nemusela túto dôležitú činnosť dočasne zastaviť. Ak totiž na niekoľko dní počas liečby svojho problému dieťa odstaví a bude ho kŕmiť z fľaše umelým mliekom, hrozí, že prirodzený proces dojčenia sa zabrzdí. Nosový sprej s látkou z morskej riasy však pomôže aj dojčiacej mamičke ochrániť sa pred vírusmi a nedovoliť im prerušiť svoju mamičkovskú milú povinnosť.

Mucoviral sprej proti prechladnutiu je zdravotnícka pomôcka. Pre viac informácií kliknite sem.

chyba