9. október 2014 - Svetový deň zraku

Lions Cluby združené v Lions Clubs International, spoločne s Essilor Slovakia a s ostatnými pobočkami skupiny Essilor a partnermi z celého sveta, sa už pravidelne zapájajú do kampane, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o dôležitosti starostlivosti o zrak pri príležitosti Svetového dňa zraku, ktorý tento rok pripadá na 9. októbra.

07.10.2014 08:00
LC escilor inzercia

Cieľom kampane, v spolupráci s Essilor Vision Foundation, je poukázať na výrazné socioekonomické dopady súvisiace so zlým videním v porovnaní s relatívne jednoduchou korekciou a prevenciou pred problémami so zrakom.

Zdravé videnie je nevyhnutné pre plnohodnotný život. Až 2,5 miliardy ľudí na celom svete má problémy so zrakom a nemá prístup ku korekcii zraku. V ekonomickom ponímaní, až 33% pracujúcich ľudí z celosvetovej populácie trpí nekorigovaným videním, ktoré spôsobuje pokles v produktivite práce, čo predstavuje stratu až 1 miliardy USD denne.

Zrakové postihnutie má tiež významné sociálne dopady. Až 80% informácií vnímajú deti v škole prostredníctvom zraku a teda zhoršené videnie môže výrazne ovplyvniť nielen ich prospech v škole ale aj spôsob, akým sa začlenia do spoločnosti.

Veľa ľudí nevie, aké dôležité je pravidelné očné vyšetrenie a návštevu očného lekára alebo očného špecialistu vyhľadávajú len vtedy, keď začnú mať problémy s očami. Napriek tomu až 80-tim percentám očných problémov sa dá predísť včasným vyšetrením.

Nenechajte návštevu očného špecialistu na poslednú chvíľu. Nájdete ho aj na www.najdioptiku.sk .

chyba