Inteligentné technológie môžu zlepšiť kvalitu zdravia

Žijeme v modernej dobe, v ktorej sa inteligentné technológie využívajú v skutočnosti už na čokoľvek.

28.06.2022 00:00
whitepress, pr, nepouzivat

V niektorých prípadoch ide o technológie, ktorými si môžete zlepšiť kvalitu života, v iných prípadoch napríklad aj zdravie. Aké inteligentné technológie by ste si mali zadovážiť? Toto je pár z nich!

Smart technológie na zlepšenie kvality zdravia

Zdravie je to najdôležitejšie, čo človek má, a preto je dôležité sa o neho starať. Kým niektoré technológie ľudia využívajú na zjednodušenie života, iné sú vhodné na zlepšenie kvality zdravia. Hovoríme teda o prístrojoch na starostlivosť o zdravie. Ide o prístroje, vďaka ktorým si viete diagnostikovať rôzne ochorenia. Pri niektorých ochoreniach sa stretávame s tým, že príznaky nastávajú až v neskoršom štádiu. Majte svoje zdravie pod kontrolou vďaka inteligentným technológiám. Širokú ponuku inteligentných technológií a prístrojov na starostlivosť o zdravie nájdete aj na Alza.

Tlakomery na meranie hladiny tlaku v krvi

Dlhodobo zvýšený alebo znížení krvný tlak prináša so sebou aj zdravotné komplikácie. Napríklad hypertenzia je ochorenie, ktoré nemá spočiatku žiadne sprievodné príznaky, no spôsobuje vážne problémy. Problémy s tlakom vznikajú najčastejšie vo vyššom veku, a preto je potrebné mať svoj krvný tlak pod kontrolou. Tlakomery sa jednoducho ovládajú aj z pohodlia domova. Tlakomery sa skladajú z viacerých častí, a to konkrétne zo zariadenia a manžety, ktorá sa aplikuje na pažu. Tlakomer na pažu tak detekuje arytmiu a graficky na displeji znázorni váš krvný tlak.

Glukomery na meranie hladiny cukru v krvi

Rovnako dôležité je merať si hladinu cukru v krvi. Glukomer je skvelým pomocníkom, ktorým môžete mať prehľad o tom, aká je vaša hladina cukru v krvi. Vďaka tomu tak môžete predísť ochoreniu, ktoré sa nazýva cukrovka. Glukomer sa tiež skladá z viacerých častí, a to z digitálneho prístroja, ktorý vám už do pár sekúnd dokáže zistiť hladinu glukózy v krvi, testovacích prúžkov, odberového pera s nastaviteľnou hĺbkou vpichu, lanciet, kontrolného roztoku a ochranného puzdra.

Oxymeter na meranie hladiny okysličenia krvi

Na meranie hladiny okysličenia krvi vám pomôže oxymeter. Jednoduchým spôsobom tak viete zistiť, aká je hladina okysličenia vašej krvi, a to priložením zariadenia napríklad na ušný lalôčik alebo na prst. Oxymeter zväčša pomáha športovcom alebo astmatikom. Oxymeter tak slúži na neinvazívne meranie saturácie hemoglobínu kyslíkom v arteriálnej časti krvného riečišťa a srdcovej frekvencie. Vďaka nemu môžete predísť a rozpoznať rôzne ochorenia, ktoré sú spojené či už s dýchaním alebo odovzdaním kyslíka do krvi.

chyba