Žiarska technická škola ide už dnes v trendoch budúcnosti

29.01.2021 00:00
skola, pr clanok, nepouzivat

Pripraviť žiaka pre budúcnosť, pre technológie a povolania, o ktorých sa nám dnes možno ešte ani nesníva. Aj taký cieľ si dala Súkromná stredná odborná škola technická v Žiari nad Hronom.

Škola, ktorej zriaďovateľom je združenie InTech Žiar nad Hronom z.p.o., pripravuje žiakov pre špičkové výrobné spoločnosti. Keďže ide o lídrov v oblasti inovácií, ich využívanie intenzívne a efektívne podporujú aj vo svojej škole. Jedným z projektov, na ktorom celkom unikátne a s úspechom pracujú študenti v škole i vo firme je Tecnomatix Plant Simulation, zameraný na podporu výučby digitálnych simulácii. Pomocou neho dokážu žiaci navrhnúť virtuálnu výrobnú prevádzku a celkom reálne a komplexne riešiť proces výroby ešte pred jej skutočným spustením. Využívajú pritom technické znalosti a znalosti programovania, ale aj kreativitu, intuíciu, analytické schopnosti, schopnosť získať a použiť informácie, ale aj pracovať v skupine, hľadať a overovať celkom nové originálne postupy a riešenia. Obrovským plusom je možnosť komunikovať riešenia a postupy so špičkovými odborníkmi z praxe a priamo v praxi – v spoločnosti Nemak Slovakia si ich aj odskúšať.

skola, pr clanok, nepouzivat

Takáto vzdelávacia cesta, navyše pre mladého človeka veľmi atraktívna, mu dáva istotu, že roky strávené v škole neboli zbytočné a po ukončení štúdia bez problémov nájde zaujímavú prácu s dobrým ohodnotením.

skola, pr clanok, nepouzivat
skola, pr clanok, nepouzivat
chyba