Marek Hamšík: Viac emócií a radosti! BILLA štartuje už štvrtý ročník projektu Futbal v meste

Námestia a ulice slovenských miest ožijú futbalom. Spoločnosť BILLA a Únia ligových klubov (ÚLK) spúšťajú už štvrtý ročník projektu Futbal v meste, ktorého cieľom je motivovať deti k pohybu a športu. Ambasádorom projektu sa opäť stal bývalý slovenský reprezentant Marek Hamšík.

12.04.2023 16:03
billa, pr nepouzivat Foto:

Futbal v meste nie je obyčajným futbalovým turnajom, ide o výnimočný projekt pre mladé talenty do 11 rokov z celého Slovenska. Počas apríla, mája a júna 2023 sa v uliciach a na námestiach v ôsmich slovenských mestách rozohrajú semifinálové futbalové turnaje. Projekt vyvrcholí v auguste, keď sa vo veľkolepom finále v Bratislave stretne 16 najlepších tímov detí do 11 rokov z celej krajiny. Víťazstvo z roku 2022 bude obhajovať Hamšík Academy.

Foto: MARTIN HAVRAN
billa, pr nepouzivat

„Sme veľmi hrdí na tento projekt. Ukazujeme futbal v plnej kráse na frekventovaných miestach. Tento rok budeme v ôsmich najväčších mestách na Slovensku. Opäť dáme možnosť deťom do 11 rokov zažiariť a opäť máme pri sebe dôležitého partnera, ktorým je BILLA. Hlavné myšlienky turnaja sú dve. Chceme vytiahnuť futbal zo štadiónov, priblížiť ho verejnosti a takisto chceme podporiť mladé futbalové talenty na cesty za ich snom. K tomu nám pomáha aj ambasádor projektu, ktorým je druhý rok po sebe Marek Hamšík,“ povedal prezident ÚLK, riadiacej organizácie Fortuna ligy, Ivan Kozák.

Víťazné tímy Futbalu v meste si odnesú ceny v hodnote 20 000 eur. Družstvo, ktoré sa umiestni na prvej priečke, si môže nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5 000 eur a pôjde aj na futbalový kemp. Malé darčeky dostanú všetky zúčastnené tímy.

billa, pr nepouzivat

„Je to super projekt pre mladých futbalistov. Je dôležité, aby sa deti hýbali a aby si pestovali lásku k pohybu, športu a futbalu. Som veľký fanúšik tohto projektu. Prináša emócie a radosť,“ povedal bývalý slovenský reprezentant a ambasádor projektu Marek Hamšík.

Za športom a zábavou stojí BILLA

Rovnako ako v predošlých ročníkoch Futbalu v meste, aj tento rok sa na projekte podieľa sieť supermarketov BILLA. Okrem toho, že je BILLA generálnym partnerom Futbalu v meste, jej občianske združenie BILLA ľuďom je hlavným partnerom projektu. BILLA sa teší, že aj vďaka jej angažovanosti sa deti chcú hýbať a majú záujem o aktívny oddych.

„Keďže dnešné deti vyrastajú v dobe tabletov a smartfónov, sme veľmi radi, že ich v tomto projekte vieme vytiahnuť na čerstvý vzduch a motivovať k športu. Futbal je pre deti výbornou pohybovou aktivitou, no zároveň príležitosťou, ako stráviť zmysluplný čas s rovesníkmi. V BILLA sa dlhodobo zameriavame na rodiny a na podporu zdravého životného štýlu, preto je Futbal v meste našou srdcovou záležitosťou. Veríme, že aj tento rok sa do projektu zapoja stovky chlapcov a dievčat, ktorí majú šport v krvi,“ uviedol Tomáš Staňo, finančný riaditeľ BILLA a predseda predstavenstva o. z. BILLA ľuďom.

Foto: MARTIN HAVRAN
billa, pr nepouzivat

Spoločnosť BILLA pripraví pre malých futbalistov a futbalistky aj balíčky s občerstvením, ktoré bude distribuovať na každom turnaji v rámci Futbalu v meste. Pôjde najmä o vodu, ovocie a zdravé müsli tyčinky, aby deti pred zápasmi či po nich načerpali dostatok energie. V rámci sprievodného programu turnajov Futbalu v meste čaká návštevníkov pestrý program. V zóne spoločnosti BILLA si ľudia môžu vyskúšať koleso šťastia, ktoré každému, kto ho rozkrúti, prinesie pekné a praktické výhry. Zahrať si tiež môžu stolný futbal alebo hru zvanú subsoccer. Okrem toho návštevníkov čaká množstvo ďalších zaujímavých a zábavných aktivít.

Kedy a kde bude Futbal v meste?
29. 4. 2023 Trnava Trojičné námestie
6. 5. 2023 Košice Námestie osloboditeľov, pred OC Aupark
8. 5. 2023 Prešov Námestie pred Divadlom Jonáša Záborského
13. 5. 2023 Bratislava Eurovea
27. 5. 2023 Trenčín Mierové námestie
3. 6. 2023 Nitra Svätoplukovo námestie
10. 6. 2023 Banská Bystrica OC Terminál
17. 6. 2023 Žilina Hlinkovo námestie
24. 8. 2023 FINÁLE Bratislava, Eurovea

Kto sa môže registrovať?

Do Futbalu v meste sa môžu prihlásiť futbalové družstvá, žiaci a žiačky základných škôl, ako aj záujmové centrá detí vo vekovej kategórii do 11 rokov (chlapci a dievčatá narodení v roku 2012 a neskôr). Registrácie na všetky semifinálové podujatia sú otvorené na webovej stránke www.futbalvmeste.sk. Na každom turnaji sa zúčastní maximálne 16 tímov. Dva víťazné tímy z každého turnaja postupujú do celoslovenského finále v Bratislave (24. 8. 2023).

Víťazný tím turnaja Futbal v meste 2022 - RSC... Foto: Tomáš mrawec Bilka
billa, pr nepouzivat Víťazný tím turnaja Futbal v meste 2022 - RSC HAMSIK ACADEMY
chyba