Ovocie a zelenina sú nevyhnutnosťou pre pevné zdravie

Ak chcete byť zdraví a fit, kľúčom je šport a dobrá strava. Vitamíny obsahujú najmä ovocie a zelenina, aj preto by ste si ich mali dopriať každý deň.

28.04.2021 00:00
Billa, Pr článok, reklama, nepoužívať

Spestrujú jedálniček, prispievajú k výživnej životospráve a poskytujú telu nevyhnutné vitamíny a minerály. Ovocie a zelenina sú nenahraditeľnou súčasťou stravy, aj preto na ne svoju pozornosť upriamila tento rok Organizácia spojených národov. Rok 2021 vyhlásila OSN za medzinárodný rok ovocia a zeleniny. Táto iniciatíva má poukázať na dôležitosť pravidelného prísunu ovocia a zeleniny, a rovnako dostať do povedomia ľudí z celého sveta výživové aj zdravotné výhody konzumácie týchto plodín. Podľa OSN by mal človek denne zjesť minimálne 400 gramov ovocia a zeleniny – sú totiž vhodnou prevenciou pred civilizačnými ochoreniami, ale aj pred vírusmi, akým je napríklad koronavírus.

Billa, Pr článok, reklama, nepoužívať

Dôležitosť čerstvého ovocia a zeleniny v jedálničku si uvedomuje aj spoločnosť BILLA, ktorá dlhodobo podporuje zákazníkov v zdravom životnom štýle a vyváženej strave. Aj preto BILLA momentálne ponúka čerstvé ovocie a zeleninu za akciovú cenu. „Až do 4. mája si naši zákazníci môžu za zvýhodnenú cenu 1 euro zakúpiť vybrané druhy ovocia a zeleniny. Touto ponukou chceme inšpirovať ľudí, aby si každý deň dopriali prísun vitamínov a minerálov, obzvlášť počas stále pretrvávajúcej pandémie. S BILLA si naštartujete imunitu za skvelé ceny,“ povedala K. Kirchnerová.

chyba