Aj vy by ste si už najradšej zbalili dovolenkový kufor a utiekli ďaleko za hranice všedných dní? Nuž, v súčasnej situácii to stále ešte úplne reálne nevidíme. Namiesto toho si radšej pripravte doma napríklad originálnu večeru v štýle ázijského bistra. Zavďačíte sa ňou dokonca aj vegánovi či vegetariánovi. V tomto originálnom recepte na sushi bowl, ktorý pre vás pripravila food blogerka Nikoleta alias Surová dcérka, nenájdete totiž ani najmenší kúsok mäsa! Obľúbená food blogerka Nikoleta vám poradí aj to, ako ryžu pripraviť tak, aby chutila ako originál z Ázie.
Všetky potrebné ingrediencie nájdete pod značkou K-take it veggie exkluzívne v Kauflande.
Sushi bowl podľa Surovej dcérky Nikolety Kováč
Ingrediencie
na 2 porcie
Kým ryža chladne, nakrájajte si aj všetku zeleninu, nori riasu natrhajte na malé kúsky a pripravte si octový rozvar na ryžu. V malom hrnci rozohrejte ryžový ocot, cukor a soľ. Všetko miešajte a zohrievajte, kým sa cukor neroztopí. Keď je ryža vychladnutá, vmiešajte do nej rozvar a nechajte ho vsiaknuť. Keď bude ryža lepkavá a suchá, je hotová. Ryžu uložte na dno misky a na ňu poukladajte opražené tofu, brokolicu, mrkvu, avokádo, uhorku a reďkovky. Posypte sezamom a natrhanou nori riasou. Sushi bowl môžete na záver pokvapkať aj sójovou omáčkou alebo citrónovou šťavou.