Kúzelný postup
Z horúcich plátov upečeného perníkového cesta pohárom vykrojíme 24 koliesok a necháme vychladnúť na mriežke. Pomaranče dôkladne umyjeme, sparíme vriacou vodou a na jemnom strúhadle postrúhame najvrchnejšiu kôrku. Z pomarančov vytlačíme šťavu, do ktorej dolejeme pomarančový džús, aby sme mali 300 ml. Zmiešanú šťavu necháme zovrieť v hrnčeku a pridáme čerstvo nastrúhanú pomarančovú kôru. V ďalších 50 ml džúsu rozmiešame vanilkový puding a pomaly ho za stáleho miešania vlejeme do pripravenej horúcej šťavy. Pridáme 50 g pokrájaného masla. Puding povaríme ešte 2 – 3 minúty a následne ho necháme úplne vychladnúť.
Ešte krôčik k dokonalosti
Studený puding vyšľaháme so zvyšnými 100 g masla krém a naplníme ním vychladnuté perníkové kolieska. Vrch koláčikov dozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou. Koláčiky uzavrieme do nádoby na potraviny a vložíme na 6 – 8 hodín do chladničky. Cesto pekne zmäkne a chuť pomarančov sa lahodne spojí s tou perníkovou.
Hotovo!
Pred podávaním vyberieme koláčiky z chladničky a ozdobíme čokoládovými hviezdičkami. Podávame s láskou.
Viac kúzelných receptov nájdete TU.