Prekvapte rodinu kúzelnými pomarančovo-perníkovými koláčikmi!

Ak spojíte chuť Vianoc a esenciu pomarančového pokušenia, výsledok na seba nenechá dlho čakať a ten najkrajší čas v roku sa môže začať! Ochutnajte lahodné a zaručene najlepšie koláčiky, na ktoré vám prinášame recept. Tieto na vašom vianočnom stole nesmú chýbať.

07.12.2016 06:20
zdroj: TESCO
TESCO zdroj: TESCO

Kúzelný postup

Z horúcich plátov upečeného perníkového cesta pohárom vykrojíme 24 koliesok a necháme vychladnúť na mriežke. Pomaranče dôkladne umyjeme, sparíme vriacou vodou a na jemnom strúhadle postrúhame najvrchnejšiu kôrku. Z pomarančov vytlačíme šťavu, do ktorej dolejeme pomarančový džús, aby sme mali 300 ml. Zmiešanú šťavu necháme zovrieť v hrnčeku a pridáme čerstvo nastrúhanú pomarančovú kôru. V ďalších 50 ml džúsu rozmiešame vanilkový puding a pomaly ho za stáleho miešania vlejeme do pripravenej horúcej šťavy. Pridáme 50 g pokrájaného masla. Puding povaríme ešte 2 – 3 minúty a následne ho necháme úplne vychladnúť.

Ešte krôčik k dokonalosti

Studený puding vyšľaháme so zvyšnými 100 g masla krém a naplníme ním vychladnuté perníkové kolieska. Vrch koláčikov dozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou. Koláčiky uzavrieme do nádoby na potraviny a vložíme na 6 – 8 hodín do chladničky. Cesto pekne zmäkne a chuť pomarančov sa lahodne spojí s tou perníkovou.

Hotovo!

Pred podávaním vyberieme koláčiky z chladničky a ozdobíme čokoládovými hviezdičkami. Podávame s láskou.

Viac kúzelných receptov nájdete TU.

chyba