Máte malú obývačku? Takto ju opticky zväčšíte

Pokazili vám sny o obývačke podľa vašich predstáv jej rozmery? Nič nie je stratené! Aj malý priestor môže byť predsa pekný a praktický. Poradíme vám, ako na to.

27.01.2023 00:00
byvanie, pr Foto:

Obývacia izba je pomyselným centrom domu. S celou rodinou tu sledujete obľúbené filmy alebo vediete dlhé rozhovory s priateľmi. Preto by ste sa tu mali cítiť príjemne a uvoľnene. Ale, čo ak je obývačka naozaj malá a máte v nej pocit stiesnenosti? Pomocou jednoduchých tipov ju môžete premeniť na priestrannejšiu. Ako podľa vás vyzerá dokonalá obývačka? S jej zariadením vám pomôže pestrý Sconto výpredaj s neuveriteľnými ponukami. Nenechajte si ich ujsť.

Foto: pexels
byvanie, pr

Stavte na svetlé odtiene

Výber farieb je pri menších miestnostiach tým najdôležitejším rozhodnutím. Najlepšie sú svetlé, ktoré miestnosť opticky zväčšia. Najčastejšie je to biela, ale zvoliť môžete aj svetlú sivú alebo jemné pastelové odtiene. Pozorní buďte aj pri podlahe. Chcete vytvoriť dojem väčšieho a otvorenejšieho priestoru? Ideálna je bledá dlažba menších rozmerov a drobnejších vzorov. Rovnako postupujte aj pri nákupe nábytku. Snažte sa držať skôr svetlejších tónov alebo konkrétnej farby. Kombináciu viacerých vám neodporúčame.

Foto: pexels
byvanie, pr

Menej je viac

Koľko nábytku potrebujete? Rozhodnite sa len pre ten nevyhnutný a dbajte na jeho funkčnosť. Oceníte rozkladací nábytok a ten s úložným priestorom. Páčia sa vám rôzne dekorácie a drobnosti? Tie sú vítané v každom priestore. Skôr, ako čokoľvek kúpite, premyslite si, kde to umiestnite. Nepotrebujete predsa žiadne „lapače prachu“ ani veci, ktoré vám ukradnú tak cenný priestor. Ako ušetriť na zariadení do vašej obývačky? Využite Asko zľavový kupón a užite si skvelé nákupy.

Foto: pexels
byvanie, pr

Zbúrajte priečku

Prepojenie obývačky s kuchyňou je obľúbeným typom bývania. Novostavby túto možnosť ponúkajú automaticky. Ak vám to stavba dovoľuje, skúste dať tomuto trendu šancu. Uvidíte, ako veľmi to zmení vaše celé bývanie.

Foto: pexels
byvanie, pr

Ďalšie rady, ako opticky zväčšiť obývačku:

  • vyberajte nábytok na nožičkách
  • krátke závesy nahraďte dlhými
  • všetky farby laďte tón v tóne
  • k hlavnému osvetleniu pridajte aj stojanovú alebo stolovú lampu a podsvieťte skrinky
  • udržujte v miestnosti poriadok (rozhádzané veci budujú dojem zaplneného priestoru)
Foto: pexels
byvanie, pr

Vyskúšajte naše tipy a uvidíte, že aj malá obývačka môže byť naozaj pekná a funkčná. A čo je najdôležitejšie, budete sa v nej cítiť skutočne príjemne.

chyba