4 veci, ktoré nesmú chýbať v modernej obývačke

Moderná obývačka by nemala byť preplnená nábytkom a doplnkami, ale mala by byť praktická a štýlová. Sú však veci, ktoré by v žiadnej obývačke nemali chýbať a my vám poradíme, ako ich vybrať.

05.09.2022 00:00
seocentrum, pr Foto:

Sedačka je srdcom obývačky

Najdôležitejším kusom nábytku v obývačke je bez pochýb sedačka. Moderné sedačky s minimalistickým dizajnom sa krásne hodia do modernej obývačky. Navyše okrem kože, ekokože a bavlny je dostupných množstvo odolných materiálov, ktoré sa ľahko udržiavajú a čistia. Ak máte radšej neutrálne farby, dobrou voľbou bude sivá, hnedá či béžová sedačka.

Na začiatku si však treba vybrať tvar a veľkosť sedačky. Tieto parametre sa odvíjajú od toho, koľko ľudí bude sedačku využívať, a aj od veľkosti obývačky. Veľmi obľúbené sú sedačky v tvare L, pretože umožňujú využiť roh a poskytujú dostatok miesta na sedenie aj pre 3 či 4 osoby – záleží na jej rozmeroch.

Ak potrebujete viac miest a máte priestrannú obývačku, vyberte si sedačku v tvare U, alebo si vyskladajte sedaciu súpravu z kresiel, sedačky a pohovky z rovnakej modelovej rady.

Štýlový a praktický konferenčný stolík

Viete si predstaviť obývačku bez konferenčného stolíka? Ani my nie! Moderný čierny konferenčný stolík by mal byť dostatočne veľký, aby ste si na neho mohli položiť šálku s kávou aj malé pohostenie pre návštevy. Okrem čiernej farby môžete staviť aj na bielu, sivú alebo kombináciu neutrálnych farieb s drevom.

Tiež by ste sa mali rozhodnúť, či chcete stolík s úložným priestorom alebo bez neho. Pri výbere by ste samozrejme mali zohľadniť aj dizajn sedačky, aby tvorili so stolíkom dokonalý pár.

Stolík pod televízor

Stolík pod televízor alebo obývačková stena sú dôležitou súčasťou obývačky, pretože dokážu zásadne ovplyvniť jej štýl, navyše ponúkajú dôležitý úložný priestor. Moderne pôsobia napríklad lesklé závesné skrinky, či už v čiernej alebo bielej farbe, alebo skrinky so vzhľadom betónu. Skrinka pod televízor môže byť jednoduchá polica, ale aj skrinka so zásuvkami a poličkami na umiestnenie herných konzol, digitálneho prijímača či DVD prehrávača.

Pokiaľ ale potrebujete mať v obývačke viac úložných priestorov, vhodnejšia bude obývačková stena alebo samostatné kusy nábytku z rovnakej modelovej rady. Môžete si tak poskladať skrinky, komody či poličky podľa svojich potrieb.

Pohodlné relaxačné kreslo

Obývačka je aj miestom na relax. Sadnúť si na sedačku a pozrieť si dobrý film alebo si prečítať knihu je po dlhom dni určite príjemné. Skutočnú pohodu vám ale poskytne relaxačné kreslo.

V kresle sa môžete uvoľniť a pokojne si aj zdriemnuť. Maximálne pohodlie poskytujú najmä relaxačné kreslá s podnožkou alebo sklápacie kreslá. Vzhľadom na veľký výber rôznych dizajnov nebude problém vybrať si moderné kreslo, ktoré perfektne zapadne do vašej obývačky.

chyba