5 základných tipov, ako si upevniť a posilniť imunitu aj v lete

Spolu s odchodom chladných zimných mesiacov a zlepšení pandemickej situácie sa z našich životov postupne vytratila aj opatrnosť. Posilnenie imunitného systému slnečným vitamínom nahradil intenzívnejší slnečný svit, ale aj exotické čerstvé ovocie v lepšej kvalite. Avšak, práve v lete sa vplyvom rôznych faktorov posilnenie imunity podceňuje, výsledkom čoho je väčšia náchylnosť organizmu na rôzne vírusové ochorenia.

17.06.2022 00:00
seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

Aby ste sa preto z dovolenky vrátili svieži a zdraví a nemuseli hneď vyhľadávať najlepšieho internistu v Bratislave, odporúčame vám niekoľko spôsobov, ako si aj v lete nezabudnúť dobre posilniť oslabenú imunitu.

Konzumujte vyváženú stravu bohatú na vitamíny

Nielen v zime, ale aj v lete by ste mali prijímať potraviny bohaté na vitamíny a minerály. Jedzte preto stále viac ovocia a zeleniny. Doprajte si veci bohaté na vitamíny A, C a E. konzumujte potraviny bohaté na bielkoviny a zinok. V prípade, že máte prísun týchto potravín dočasne obmedzený, môžete využiť zo sibírskej Čagy kvalitný extrakt, ktorý je na zdroj dôležitých vitamínov bohatý tiež.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr, nepouzivat

Zostaňte hydratovaní

V lete je veľmi dôležité udržiavať telo hydratované. To vás udržuje zdravých a posilňuje imunitný systém. Vďaka dostatočnému prísunu tekutín sa vaše telo tiež ľahšie a prirodzeným spôsobom detoxikuje, takže všetky škodlivé látky vychádzajú von.

Doprajte si dobrý spánok

Pre posilnenie imunity je veľmi dôležitý aj dobrý spánok. Pre nadobudnutie plnej sily ale musíte spať aspoň 7–8 hodín. Dobrým spánkom sa potom telo „opraví“ a vy zostanete aktívny po celý deň. Ak by sa vám z nejakého dôvodu nedarilo dlhodobo a dobre zaspať, môžete využiť silu účinkov kvalitných produktov CBD Slovensko, ktoré obsahujú 0 % THC, sú vďaka Nano zloženiu až desaťkrát účinnejšie a nápomocné pri rôznych problémoch.

Foto: SHUTTERSTOCK
seocentrum, pr, nepouzivat

Nezabúdajte na vitamín D

Napriek tomu, že podmienky sú oveľa lepšie ako v zime, ľudia sa v lete slnku, z ktorého sa dá prirodzenou cestou získať vitamín D, z rôznych dôvodov vyhýbajú.

Vitamín D však posilňuje okrem imunity aj kosti a kĺby. Ráno si preto určite sadnite na chvíľu na slnko. Zaraďte do stravy potraviny bohaté na vitamín D a uvidíte, že aj v lete sa rôznym vírusovým infekciám vyhnete oveľa ľahšie.

Doplňte telu hladiny vitamínu C

Veľmi podobné je to aj s vitamínom C. Z rôzneho ovocia a zeleniny máme jeho prísun oveľa jednoduchší, no aj napriek tomu to podceňujeme, čo by sa malo čím skôr a na trvalo zmeniť.

Mango, papája, jahody, pomaranče, ananás a čerešne by ste mali jesť v lete čo najviac. Okrem posilnenia imunity, vitamín C spomaľuje príznaky starnutia, zvyšuje vašu energiu a dodáva vám potrebnú silu do práce a života.

Nepodceňujte preto stav svojho obranného systému v lete a dodržiavajte základné pokyny na jeho podporu. Aj počas letných mesiacov sme ohrození množstvom nebezpečných vírusov a baktérií, ktoré nám môžu znepríjemniť a skomplikovať život.

chyba