Ako môžu štyri steny vplývať na naše zdravie

Všetci veľmi dobre vieme, že hľadanie toho správneho bývania môže byť náročné nielen na financie, ale aj čas a kondičku. Rovnako ako pri nákupe bežných doplnkov v obchode, aj výber bytu alebo domu závisí od množstva rôznych faktorov. A ako sme už spomínali, na rozdiel od očakávaní, ekonomické faktory v tomto smere nie sú vždy v popredí. Dnes dominuje hlavne zdravie.

10.05.2022 00:00
seocentrum, pr, nepouzivat Foto:

Zdravie a pohoda by preto mali byť vždy tým najdôležitejším kritériom pri hľadaní vlastných štyroch stien. Veď načo je vám lacný byt či dom, keď sa v ňom necítite dobre fyzicky ani psychicky?

Čo teda treba zvážiť pri výbere bytu a návrhu obytného priestoru? Tu sú najdôležitejšie faktory, ako môžete žiť zdravo a šťastne vo vlastných štyroch stenách.

Nepodceňujte bežné chyby pri zariaďovaní interiéru

O vkuse, ani o základoch dobrého interiérového dizajnu a životnej atmosféry niet pochýb. Avšak, aj tieto zdanlivo jednoduché kroky si vyžadujú vašu pozornosť a zváženie niekoľkých dôležitých faktorov, vďaka ktorým sa vyhnete najčastejším chybám.

Tak napríklad – svetlo, nábytok, farby a rastliny hrajú hlavnú úlohu v osobnej pohode, preto si treba ich výber a skladbu dobre premyslieť. A pevne veríme, že takéto zariadenie interiéru vám veľmi dobre uľahčí aj možnosť, vybrať si kvalitný nábytok z Bratislavy online.

Aj veľa svetla a jasné, teplé farby vytvárajú príjemnú a útulnú atmosféru. Preto zohrávajú v interiérovom dizajne hlavnú úlohu nielen prirodzené, ale aj umelé zdroje svetla.

Tí, ktorí chcú vizuálne zväčšiť malú miestnosť, by mali použiť svetlé farby. A treba začať pekne od podlahy, napríklad výberom svetlých odtieňov kvalitných soklových líšt, ktoré sa zároveň postarajú o originálne a vkusné ukončenie podlahy.

Nezabudnite aj na to, že príliš veľa nábytku a doplnkov či nesprávne dimenzovaný nábytok vás doslova prevalcujú. Veľkosť a počet nábytku preto vyberajte striedmo a starostlivo.

Nedajte šancu vlhkosti

Vybrať si na zariadenie domu alebo bytu nábytok z firmy, ktorá pri jeho výrobe postupuje súlade so systémom EMAS, je bonus nielen pre vaše zdravie, ale aj našu prírodu. Rovnako dôležitá je však aj atmosféra v interiéri.

Zdravie môžu ovplyvniť aj iné faktory príslušnej životnej situácie, ktoré vyplývajú menej z ezoterických úprav a oveľa viac z hygienických aspektov. Klasickým príkladom je tvorba plesní na stenách alebo stropoch, ktorá sa vyskytuje obzvlášť často v chladnom období.

Spóry plesní sa v určitých obdobiach roka čoraz častejšie nachádzajú vo vonkajšom vzduchu, a preto sa môžu rýchlo dostať do bytov. Jedným z dôvodov šírenia plesní vo vlastných štyroch stenách je vlhkosť, ktorá môže byť spôsobená predovšetkým poškodením vodou alebo kondenzáciou na stenách.

Vieme, že nie je vždy ľahké vziať do úvahy všetky tieto faktory, pretože nákladový faktor často zohráva obrovskú úlohu. Napriek tomu by ste najmä pri hľadaní bytu mali investovať dostatok času do nájdenia tej správnej nehnuteľnosti.

chyba