Už dnes sa začína trojdňový festival bojových umení BUDOSTAN

Už dnes sa začína trojdňový festival bojových umení BUDOSTAN. Pod záštitou Slovenského Olympijského a športového výboru sa koná prvý ročník športového festivalu s podtitulom “Cesta Mladého Bojovníka”.

22.10.2021 00:00
BUDOSTAN SS 2200x967

Pod záštitou Slovenského Olympijského a športového výboru sa koná prvý ročník športového festivalu s podtitulom “Cesta Mladého Bojovníka”. Festival je určený predovšetkým aktívnym priaznivcom so základmi z niektorých z bojových umení ktorí si chcú vyskúšať aj alternatívu z ponuky bojových športov.

Na jednom mieste sa tak počas 2 dní predstaví spolu 15 bojových umení, pochádzajúcich doslova zo všetkých kútov sveta. Tradičné japonské judo a karate spolu s tradičným čínskym king fu dopĺňa napríklad brazílske Jiu Jitsu a Capoeira, belgické bojové umenie Mastro Defence System, kórejské Taekwondoo, či izraelská krav maga.

Všetkých 5 olympijských úpolových športov sa predstaví na festivale : Zápasenie, Box, Judo, Taekwondoo a Karate. A všetkým piatim žijúcim olympijským medialistom z úpolových športov : Janovi Zacharovi, Janovi Franekovi, Jožovi Lohyňovi, Danovi Karabinovi a Jožovi Krnáčovi je venovaná aj slávnostná spomienková večera, ktorej sa zúčastní aj predseda slovenského olympijského a športového hnutia, Anton Siekel.

Veľmi vďačnou súčasťou festivalov býva aj galavečer bojových športov, s pútavými ukážkami jednotlivých disciplín. V sobotu večer od 19.00 sa v BUDOSTANE v areáli hotel Barok uskutoční takýto galavečer a diváci budú môcť vidieť ukážky z Judo, BJJ. Aikido, Capoeira, Muay Thai, Krav Maga a Taekwondoo.

Počas oboch festivalových dní navyše môžu diváci stretnúť vo festivalovom areáli ozaj najhodnotnejších trénerov a majstrov svojich umení : Fredy Ayisiho, Vinca Koleka, Ilju Škondriča, Štefana Kurillu, Tomáša Deáka, Romana Kollára, Antona POspíšeka, Jana Takáča, Brian Lurieho, Wanga Yinshena a boxerských trénerov z akadémie Tomyho Kida.

odkaz
BUDOSTAN, PR, nepouzivat

Rozhovory z reportáže z festivalu Budostan si nájdete v denníku Pravda.

Záznam z Galavečera odvysiela TV JOJ Šport.

Lístky na podujatie si kúpite v sieti predpredaj.sk alebo priamo na mieste.

Koná sa s podporou BSK.

chyba