Sprievodca výberom náplne do tlačiarne, viete, ako na to?

Ako vybrať vhodnú náplň presne pre vašu tlačiareň? Tu sú 3 užitočné tipy, ktoré vás prevedú celým procesom.

22.06.2021 00:00
tonery Foto:

Keď dôjde farba v tlačiarni, v podstate dôjde k minutiu náplne, ktorá vám uľahčovala život. Či už tlačíte na domácej tlačiarni alebo v kancelárii, je vhodná chvíľa nakŕmiť prístroj! Ako vybrať vhodnú náplň pre váš prístroj, aby ste predišli poškodeniu?

Na tlačiarni záleží

Kdeže, pri výbere náplní do tlačiarní sa nemôžete rozhodovať len podľa druhu prístroja. Môžete mať atramentovú, laserovú alebo ihličkovú tlačiareň, ale táto informácia vás bohužiaľ nespasí. Vždy si pripravte konkrétny názov a model tlačiarne, pretože špecifický prístroj môže vyžadovať špecifikú náplň a jedine tak nájdete ten pravý originálny toner. Ako vyhľadávať v internetovom vyhľadávači? Ak máte tlačiareň HP, skúste vyhľadať náplne do tlačiarne HP.

Foto: Unsplash.com
tonery1

Originálne tonery

Máte hneď dve možnosti výberu tonerov. Samozrejme je tu tá prvá: kvalitnej tlače docielite s originálnymi tonermi. To sú náplne určené pre daný druh tlačiarne priamo výrobcom, nevýhodou môže byť ich obstarávacia cena. Potom je tu ďalší variant: môžete zaobstarať kompatibilné náplne do tlačiarní. Tie sú vhodné pre rôzne druhy tlačiarní, vždy je ale potrebné nájsť typ vhodný pre tú vašu. Ideálne je v tomto prípade ekonomická stránka obstarania – tie kompatibilné sú lacnejšie, napriek tomu tlačia kvalitne.

TIP: Jednoduché hľadanie? Vyberte cartridge, prípadne prázdny toner či kazetu. Na nich totiž hravo nájdete označenie, podľa kódu ich potom jednoducho vyhľadáte.

Nákupy? Ide to aj jednoducho

Ak nemáte cestu do obchodu, kde by ste si nechali poradiť a zaobstarali by ste náplň fyzicky, nevadí. Kúpiť tonery a kazety môžete pohodlne a online. Ani v prostredí internetu nemusíte prísť o poradenstvo, keď si nebudete vedieť rady. Väčšina eshopov má navyše nastavené také filtre, ktoré vám uľahčia výber, takže sa v ponuke nestratíte. Nakoniec si môžete náplň do tlačiarne nechať zaslať domov, hotovo. Hračka, že?

TIP: Viete, že môžete ušetriť? Niektorí predajcovia ponúkajú výkup použitých tonerov, ktoré naďalej renovujú. Ponúkajú kupóny alebo zľavové kódy, takže pri nákupe môžete zaplatiť oveľa menej, než by ste čakali.

chyba