MS v hokeji: Trojbodový zásah Slovákov na úvod?

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji už v závere tohto pracovného týždňa odštartujú svojimi úvodnými zápasmi. Dejiskom šampionátu je lotyšská Riga. Na elitnom fóre nechýba ani slovenská reprezentácia. Tá bude o vysnívané štvrťfinále bojovať v skupine A s Českom, výberom Ruska (ROV), Švédskom, Dánskom, Švajčiarskom, Veľkou Britániou a Bieloruskom.

21.05.2021 00:00
Tipsport, PR článok, reklama, nepoužívať

Práve s posledným menovaným súperom si to Slováci rozdajú hneď na úvod (piatok o 19:15). Budú zverenci kanadského kouča Craiga Ramsayho brať dôležité tri body do tabuľky? Natipujte si, sledujte kompletný program MS naživo v priamych prenosoch na TV Tipsport a tipujte live! Zápasy MS môžete využiť aj v súťažiach Milióny na ľade či Tipbank. Pridajte sa k najväčšej tipérskej komunite ešte dnes, dostanete 20 EUR zadarmo na prvé stávky a vstupný bonus až 4 000 EUR!

Slováci s najmladším tímom v histórii

Slováci cestujú do Rigy s najmladším družstvom vo svojej histórii, ale zato perspektívnym. Tento ročník nikto z elitnej kategórie nemôže vypadnúť, aj tento fakt nemusí tak zväzovať ruky. Nominácia je prevažne tvorená z hokejistov európskych líg, ale i tých zámorských. Súčasťou budú aj nové tváre, ktoré prešli niekoľkými mládežníckymi výbermi, ale v seniorskom hokeji ešte toľko neodohrali. Zvládnu túto náročnú uvítaciu skúšku? Ukážte sa na tiketoch a sledujte zápolenie naživo na TV Tipsport!

Naposledy sa Slovensko a Bielorusko proti sebe postavili v rámci Slovakia Cupu (2020), kde triumfoval domáci mančaft 4:3. Inak sú však výsledky predošlých duelov viac-menej vyrovnané.

Príprava slovenských hokejistov na šampionát pozostávala z 8 previerok (po 2× s Lotyšskom, Nemeckom, Rakúskom a Českom). Bilancia? Päť víťazstiev a tri prehry. Tie dve posledné prišli práve so susednou ČR (0:2, 1:2), ktorá bude v „bratskom derby“ súperom SR 1. júna.

Dostanú sa slovenskí reprezentanti do štvrťfinálových bojov? Kto bude kraľovať produktivite? Koľko bude striel na celom šampionáte? Uvidíme aspoň 3 hetriky? Preskúmajte širokú ponuku na celé majstrovstvá, využite aj rôzne špeciály a rozhodnite sa, čo zvolíte na svoje tikety vy!

Ako to vidia tipéri?

Väčšina členov najväčšej komunity tipérov verí vo víťazný debut Slovákov. Výnimku netvorí ani Thenotoriouss, ktorý s kurzom 2,11 rozanalyzoval dvojku: „Bielorusov som videl v príprave a ten tím je slabučký. Majú síce pár individualít, na ktoré si musíme dávať pozor. Pod Ramsayom hráme ale slušne najmä v defenzíve a útok po príchode Lantošiho, Studeniča, Pospíšila či Skalického, na čele s dvojicou Hrivík – Cehlárik, bude mať určite svoju kvalitu. Podľa mňa máme lepšie družstvo a tento zápas zvládneme za 3 body.“

Značne odlišný názor na kvality prvého soka slovenských hokejistov má tuldo. Ten ide aj do stávky z iného súdka (Bielorusko skóruje minimálne dvakrát): „Slovensko prichádza na MS s mladým tímom, ktorému môžu chýbať skúsenosti. Som aj toho názoru, že na úvod bude mať naša repre problém s disciplínou. Bielorusi priniesli na šampionát zaujímavé mužstvo. Verím, že výber okolo Sarangoviča minimálne dva góly vsieti,“ rozobral kurz 1,43.

Odštartujú slovenskí hokejisti dobrodružstvo v Rige víťazstvom?

odkaz
Tipsport, PR článok, reklama, nepoužívať

Tipnite si na úvodný zápas Slovákov na MS v hokeji, prípadne si na tiket v Tipsporte vyberte iný súboj. Zaregistrujte sa a po novom dostanete až 20 EUR zadarmo na prvé stávky a vstupný bonus až do výšky 4 000 EUR!

chyba