Ochráňte svoj domov pred požiarom a vyhnete sa nepríjemným problémom

Ochrana majetku a nehnuteľnosti pred požiarom je veľmi dôležitá, pretože nový domov si len tak jednoducho asi nekúpime. Napriek všetkej snahe sa ale človek predsa len veľmi rýchlo a často dostane do situácie ohrozenia spôsobenej požiarom.

13.05.2021 00:00
seocentrum, PR článok, reklama, nepoužívať Foto: ,

Aby ste preto čo najviac znížili riziko vzniku požiaru, pripravili sme pre vás niektoré dôležité tipy, ktoré vám pomôžu chrániť váš život, domov a majetok pred zničujúcim živlom.

Nenechávajte otvorený oheň bez dozoru

Ak máte doma krb, nezabudnite nainštalovať špeciálny kovový rošt, ktorý zabráni pádu horiaceho popola alebo uhlíkov na podlahu. Pri odchode z miestnosti v ňom nenechávajte horiaci plameň. Osobitnú pozornosť venujte adventným vencom – nebezpečné sú najmä sviečky horiace vedľa suchých smrekových konárov a plastových dekorácií. Skladujte zápalky a zapaľovače mimo dosahu detí. A napriek tomu, že ich vôňu milujete, vždy pred odchodom z domu sviečku radšej sfúknite.

Inštalujte protipožiarne upchávky

Problémom pri vzniku požiaru je fakt, že sa veľmi rýchlo, najmä v bytoch, môže rozšíriť a preniesť aj na iné objekty a miestnosti. Z tohto dôvodu sa ešte v samotných základoch domov a bytov inštalujú do konštrukcií špeciálne protipožiarne upchávky.

Využijete ich aj vtedy, ak ste pre umiestnenie inžinierskych sietí, káblov, potrubí a iných vedení z jednej miestnosti do druhej museli narušiť konštrukciu otvorom. Utesnenie v podobe protipožiarnych upchávok môže pomôcť prípadnému šíreniu požiaru zabrániť.

Kúpte si protipožiarne dvere

Tie určite oceníte najmä v bytovom komplexe, kde je predpoklad šírenia požiaru z jedného bytu do druhého veľmi rýchly. Výberom správnych protipožiarnych dverí však veľmi dobre ochránite nielen svoj byt, často aj život a celú svoju rodinu.

Mali by byť od overeného predajcu a disponovať certifikátom kvality i ďalšími vlastnosťami, vďaka ktorým sú schopné takéto dvere odolávať aj tým najvyšším teplotám.

Spoľahlivá protipožiarna signalizácia

Často sa stretávame so situáciami, kedy vzniká veľký požiar z veľmi malých a banálnych problémov súvisiacich s našou nepozornosťou. Niekedy je toho na nás naozaj veľa. V takomto prípade je dobré mať svoj domov alebo iný dôležitý objekt vybavený spoľahlivou protipožiarnou signalizáciou.

Signalizáciou, ktorá vás včas upozorní na možné riziko, vďaka čomu môžete svoj domov, firmu alebo majetok ochrániť pred devastačným požiarom. Stačí si len vybrať to správne riešenie, ešte lepšie ich vzájomne kombinovať.

chyba